Torrefarrera destina 28.000€ als pagesos afectats per les gelades de l’abril de l’any passat

27/02/2023

L’Ajuntament ha creat una línia de subvencions de 2.000 € per a cada agricultor

L’Ajuntament de Torrefarrera ha aprovat 14 ajudes als pagesos afectats per les gelades que es van produir les nits del 3, 4, 5 i 6 d’abril de 2022 i que van malmetre bona part de la collita de fruita dolça de les comarques del Segrià, entre altres comarques. De les 19 sol·licituds, 14 rebran la subvenció, de 2.000 € per a cada agricultor. L’import total subvencionat ha estat de 28.000 €.

Les temperatures van arribar a baixar en algunes zones per sota de -6 ºC en un moment molt delicat per les plantacions de fruita dolça i ametller que estaven en plena floració. D'altra banda, l'agreujament dels efectes va venir per la durada d'aquestes baixes temperatures, que es van mantenir moltes hores per sota els 0 ºC. L'afectació als fruiters va ser molt alta, amb pèrdues de collita del 80% al 100% en alguna varietat de fruita dolça.

L’ajuntament va crear una línia de subvencions adreçades a agricultors de fruita dolça de Torrefarrera, afectats per aquestes gelades, per tal de compensar les pèrdues no cobertes per les assegurances agràries.

Jordi Latorre, alcalde de Torrefarrera, ha valorat molt positivament la iniciativa “tant pel número de sol·licituds, com per la possibilitat d’ajudar un col·lectiu que, si bé no és molt nombrós en l’àmbit del municipi, sí que fa una gran feina per cuidar el territori i està patint una crisi gairebé crònica”.

L’alcalde també ha destacat que “som dels pocs ajuntaments que han tingut aquesta iniciativa” alhora que ha anunciat que “l’equip de govern està valorant obrir una nova línia per a aquells pagesos professionals que no tenien la DUN al seu nom”.

Infolleida