Surten a la superfície les primeres troballes arqueològiques a l’entorn del Castell d’Aitona

21/07/2021

Als estrats més superficials s'han recuperat diversos materials del segle XVI-XVII, i s'han pogut localitzar algunes estructures.

El passat 21 de juny va començar la intervenció arqueològica al Castell d'Aitona amb l’objectiu de cercar la possible existència d’estructures soterrades a la zona abans de poder habilitar-hi una passarel·la i un mirador amb vistes al poble i a la vall d’Aitona.

Aquest mirador és un dels projectes que l’Ajuntament durà a terme al municipi a través del Pla deFoment Territorial del Turisme de 2019, un programa de subvencions per a ens locals del sector turístic català promogut pel Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya amb l’objectiu d’afavorir que les destinacions turístiques catalanes millorin la seva competitivitat.

Els treballs, que és previst que tinguin una durada aproximada de tres mesos, se centren en l'excavació de la rampa d'accés d'aquest castell i la plataforma superior. I de moment, als estrats més superficials ja s'han recuperat diversos materials del segle XVI-XVII i s'han pogut localitzar algunes estructures; entre elles:

 

  • Un aljub que ja estava documentat d'excavacions anteriors.
  • Una possible habitació de la qual encara se’n desconeix la funció.
  • Un tram més de la muralla del castell.
  • Les estructures de l'entrada del castell.
  • El nivell de circulació de la rampa d'accés al castell, per on caminava la gent en època medieval.

 

En aquest sentit, les troballes que es descobreixin durant la intervenció arqueològica al Castell també s’inclourien dins el projecte de Fruiturisme per tal de nodrir els continguts de les visites guiades i la història del Castell i del poble d’Aitona.

Infolleida