Set municipis del Baix Segre demanen l'obertura de bars i restaurants al 50%

22/10/2020

El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ha rebutjat de forma taxativa aquesta proposta

Set alcaldes i alcaldesses del Baix Segre han demanat al delegat del Govern a Lleida que permeti l’obertura dels bars i restaurants dels seus municipis al 50% de l’aforament. Ho justifiquen dient que amb la situació actual hi ha gent que aprofita per escapar-se a altres localitats de la franja. Això provoca confluència de persones i un efecte contrari a la contenció del virus, sobretot a La Granja d’Escarp, que es troba a pocs minuts del terme de Mequinensa.

El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ha rebutjat de forma taxativa aquesta proposta i ha ratificat que la clausura s’aplicarà "sense excepcions en tota Catalunya".

"Si obrim els bars d’uns quants municipis, hi aniran persones d’altres localitats i el risc de contagi es dispararà", ha argumentat Aragonès. Així mateix, el vicepresident ha obert la porta a augmentar la dotació de 40 milions d’euros per a ajuts al sector hostaler pel tancament, i ha anunciat que el Govern ho farà si es dona una d’aquestes dues condicions: que les sol·licituds de subvencions superin els 40 milions inicialment previstos; o que sigui necessari mantenir més temps les restriccions o establir-ne altres que els afectin. "Per cada restricció, una mesura de suport," vha conclòs. 

Mentrestant, l’hostaleria del Baix Segre només pot oferir servei a domicili mentre veu que establiments del mateix sector, situats a pocs quilòmetres, poden rebre clients als seus locals. És el cas del restaurant Mirador de Montefiu d’Aitona, que va obrir portes el 19 de juny i ja les ha hagut de tancar en dues ocasions. El propietari d’aquest restaurant espera que el tancament serveixi per obrir amb certa normalitat durant la campanya de Nadal.

RICARD GÓMEZ