Salut suspèn l'activitat a una fructícola d'Aitona on hi treballaven 19 persones que havien donat positiu per Covid 19

04/08/2020

El Departament de Salut ha suspès l'activitat a l'empresa Arfon Fruits d'Aitona, després de detectar, a través de la Inspecció de Treball, que hi treballaven 19 persones que havien donat positiu per Covid-19 a les proves PCR. L'empresa va fer proves a un total de 90 persones -la meitat de la plantilla, formada per 190 persones- i el 42% van donar positiu.

En un primer moment, els administradors es van oposar a fer les proves, però finalment hi van accedir per als treballadors que ho volguessin. Finalment, 90 dels 190 treballadors se les van fer, amb el resultat d'un 42% dels treballadors positius, als quals se'ls va tramitar les corresponents baixes laborals. 

Després de conèixer-se el resultat de les proves, el 29 de juliol, es va enviar un nou requeriment a l'empresa per acabar el cribratge a tots els treballadors, el dia 31 de juliol. No obstant això, davant la sospita que hi hagués treballant alguna persona amb Covid positiu, el dia 30 s'hi va fer una inspecció, conjuntament amb el Departament de Treball. Va ser aleshores que van constatar que 19 persones amb PCR positiva hi continuaven treballant.

Davant la gravetat d'aquests fets, i per la manca de col·laboració per part de l'empresa, diu Salut Pública en un comunicat, el Departament ha emès una resolució en què se'n suspèn l'activitat.

Infolleida