Rosselló es manifesta en contra de la violència envers les dones

25/11/2019

El passat dissabte, 23 de novembre, una seixantena de veïns i veïnes de Rosselló van participar en els actes amb motiu del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones, organitzats per la Regidoria de Sanitat, Serveis Socials i Gent Gran de l’Ajuntament de la localitat. Per a aquest propòsit, els participants van lluir complements de color lila.

 

A les 9.00 h es van citar a la Llar de Jubilats per participar en la lectura del Manifest internacional per l’eliminació de la violència envers les dones, tot assenyalant que aquest fet inefable és la punta de l’iceberg d’una societat patriarcal, inconscientment acceptada per tothom, i a la qual s’estan duent a la pràctica, de mica en mica, canvis molt importants. 

 

Tot seguit, es va celebrar un cinefòrum, acompanyat de cafè i coca, amb Maria Domènech, llicenciada en Dret, Genís Casanovas, periodista i Aroa Ginestes, infermera de l'UCI de neonatologia de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova. A continuació, s’havia programat una caminada de conscienciació de 3 km per la vila de Rosselló, que no es va poder dur a terme per motius climatològics. Es va finalitzar l’acte amb la penjada del llaç lila al balcó de l’Ajuntament i amb la vestimenta simbòlica de guants liles per part de totes les persones que hi van assistir.

 

Infolleida