Rosselló anticipa el repartiment de mascaretes gratuït als seus veïns i veïnes pel rebrot al Segrià

10/07/2020

El consistori havia previst subministrar material sanitari cap a l’octubre però la mesura de portar mascareta de forma obligatòria i el repunt de casos al Segrià -tres nous positius al mateix Rosselló- ha anticipat el repartiment, que s'iniciarà dilluns.

L’Ajuntament de Rosselló ha confirmat que aquest proper dilluns i dimarts efectuarà un segon repartiment de mascaretes gratuït als seus veïns i veïnes pel rebrot que ha patit aquesta setmana la comarca del Segrià. L’alcalde del municipi, Josep Abad, ha explicat que tenien la previsió de repartir el material cap a l'octubre, però que l’obligatorietat de dur mascareta i el repunt de casos ha fet anticipar aquesta mesura.
Cada veí i veïna empadronada al municipi rebrà dues mascaretes gratuïtes quirúrgiques, que són les que tenen tres capes. D’aquesta manera, el consistori s’assegura que totes les persones tenen material sanitari suficient per prevenir l’expansió del coronavirus.

El Departament de Salut ha notificat 3 nous positius per coronavirus a Rosselló i la xifra total des de l’inici de la pandèmia se situa en 19. Rosselló no registrava cap cas des de finals del mes de maig i amb aquests nous contagis, el repunt de casos al Segrià es confirma també al municipi. La taxa estandaritzada de positius per 10.000 habitants se situa en els 63 i el nombre de casos sospitosos ascendeix a 133.

Des de l’Ajuntament de Rosselló asseguren no estar sorpresos davant la situació a la resta de municipis de la comarca, això sí demanen extremar les precaucions.

Ràdio Rosselló