Representants d’ASAJA es reuneixen amb la consellera d’Agricultura

16/07/2019

S’han revisat els preus de la fruita dolça i les perspectives de la campanya

La presidenta d’ASAJA Barcelona, Rosa Pruna, i el president d’ASAJA Lleida, Pere Roqué, s’han reunit avui dimarts, 16 de juliol, amb la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, per tractar diferents qüestions que preocupen els agricultors i ramaders.

 

En concret, durant la reunió s’ha fet un seguiment del greu incendi que va afectar la Ribera d’Ebre i poblacions de les Garrigues i el Segrià, i les afectacions que està tenint per a l’agricultura i la ramaderia de la zona.

 

També s’han tractat els preus de la fruita dolça i les perspectives d’aquesta campanya a Catalunya. En la trobada, ASAJA ha posat de manifest el gran esforç que ha fet el sector de la fruita en les darreres campanyes amb preus desastrosos. Un altre dels temes pels quals ha preguntat ASAJA a la consellera Jordà han estat les ajudes per a la ramaderia ecològica pendents de cobrament.

 

A més, s’ha parlat de la greu situació que estan provocant els col·lectius animalistes amb les darreres entrades no autoritzades en granges. Per explicar de primera mà aquest fet, el ramader Joan Basses, soci d’ASAJA al qual van entrar a la granja de vaques el passat diumenge a Sant Antoni de Vilamajor (Vallès Oriental), ha explicat que té previst denunciar els fets per haver entrat en una propietat privada. Des d’ASAJA donen tot el suport al ramader en les accions legals que pugui emprendre.

Infolleida