Organitzacions agràries, patronals de la fruita i associacions de consumidors es manifestaran divendres a Lleida per defensar la diuen, 'mort lenta' del sector.

11/02/2020

L'acte central es farà a la plaça Sant Joan tot i que hi arribarà gent des de diversos punts de la ciutat en columnes

Unió de pagesos se sumarà a la mobilització de divendres per reclamar mesures urgents contra la crisi de la fruita dolça i altres sectors. La convoquen més de 40 municipis fruiters de Lleida i d'osca, entitats agràries i associacions de consumidors. L'objectiu és reclamar mesures per al sector, una d'elles, aconseguir un ajut d'estat per ajustar l'oferta i la demanda.

El sindicat també considera prioritària l'adequació de la fiscalitat de cara a la declaració de la renda del 2019. Així mateix, han reclamat exempcions en el pagament de les quotes de la seguretat social durant un any i en el pagament de l'IBI.

La protesta comptarà amb la participació de quatre columnes i esperen reunir uns 300 tractors. La mobilització confluirà a Indíbil i Mandoni i l'acte es clourà a la Plaça Sant Joan amb un parlament per part del responsable de la plataforma en defensa de la fruita.

Jaume Martell