Nous educadors a Aitona per a realitzar tasques informatives i de sensibilització sobre la Covid-19

12/09/2020

Anteriorment l’Ajuntament ja havia ampliat la plantilla del consultori mèdic i havia contractat a agents cívics i professionals per als espais d’aïllament.

L’Ajuntament d’Aitona segueix actuant de forma proactiva des de l’inici de la pandèmia de la Covid-19 amb l’objectiu d’avançar-se a les necessitats i demandes de la població, reforçar la tasca sanitària i preventiva, vetllar pel compliment de les mesures de seguretat, i garantir la salut i el benestar de tots els veïns i veïnes. 

Una línia d’acció que aquest mes de setembre es tradueix en l’impuls d’un procés selectiu per a contractar nous educadors destinats a realitzar tasques d’informació, sensibilització i promoció d’actituds responsables per tal de prevenir futurs contagis en diferents espais claus del municipi, com ara els centres educatius o la llar de jubilats. 

Rosa Pujol, alcaldessa d’Aitona, assegura que “la prevenció és una de les millors vacunes que tenim enfront d’aquest coronavirus”, i remarca que “la campanya de la recollida de la fruita ens ha servit d’avís, d’alerta i d’experiència. No volem que ens torni a passar el mateix”. En aquest sentit, la batlle aitonenca avança que “dilluns 14 de setembre, coincidint amb l’inici del nou curs escolar, ja hi haurà educadors treballant als centres educatius durant tota la jornada per a garantir l’educació dels nostres infants en un entorn segur. I en funció de les necessitats que tinguem, no descartem incorporar nou personal progressivament”.

 

Entre les tasques i funcions que tindran aquests educadors contractats per l’Ajuntament d’Aitona hi ha:

 

  • Divulgar i promoure les mesures personals i comunitàries que s’han d’adoptar per prevenir els contagis de la Covid-19 i la seva transmissió.
  • Realitzar accions de divulgació de les mesures preventives de la Covid-19, adreçades a les persones usuàries d'espais públics, per tal que es compleixen les normes de seguretat sanitària en matèria de prevenció.
  • Dur a terme actuacions de control i vigilància a l’espai públic per garantir el compliment de les normes i protocols per prevenir la Covid-19, que inclou, entre d’altres, la presa de temperatura, el recordatori i requeriment de l'ús de la mascareta en espais d'ús públic, de l’aplicació de solucions hidroalcohòliques, el control de l'aforament d'espais públics i privats on es realitzen activitats comercials, comunitàries o grupals, per tal que es compleixen les mesures de distanciament social i altres recomanacions sanitàries que es vagin publicant en relació amb la prevenció de la Covid-19.
  • Procurar l’aplicació del protocols i les mesures higiènic-sanitàries per la prevenció de la Covid-19 a les instal·lacions en què es desenvolupen tasques d’atenció al públic, escola pública, escola bressol, biblioteca, llar de jubilats i altres instal·lacions públiques.
  • Participar en les tasques de rastreig dels contactes de les persones contagiades per la Covid-19.
  • Donar suport a les persones aïllades a causa de la Covid-19, si necessiten adquirir medicaments, queviures i atendre necessitats en les quals necessiten l’ajut per gestionar-les.
  • Seguiment i control de compliment dels aïllaments de les persones afectades per la Covid-19.
  • Col·laborar en les diferents tasques que li siguin atribuïdes, per l’òrgan de govern municipal, d’acord amb els seus coneixements i perfil professional.

 

Finalment, l’Ajuntament informa que a partir del 14 de setembre es restringirà la mobilitat en vehicle en el tram final del carrer Joan Maragall durant tot l’horari escolar per tal de facilitar l’entrada i la sortida dels infants del centre escolar i habilitar un espai d’organització. Amb tot, es permetrà desplaçar la tanca perimetral que impedeix el pas sempre que sigui necessari. D’altra banda, la zona esportiva també s’habilitarà temporalment com a pati; i s’intensificarà la neteja i la desinfecció dels diferents espais municipals.

Infolleida