Més de 1.400 robatoris a camps del Segrià en cinc anys

19/08/2022

L'any passat n'hi va haver 202, un 37% menys respecte al 2019

Els Mossos d’Esquadra han registrat més de 1.400 denúncies per robatoris al món rural a la comarca del Segrià en els últims cinc anys, sent el 2021 l’exercici amb menys denúncies registrades en aquest període. Segons les dades aportades per la conselleria d’Interior en una resposta parlamentària, del 2017 al 2021, s’han comptabilitzat un total de 1.470 denúncies per delictes contra el patrimoni comesos a la comarca del Segrià en explotacions agrícoles i ramaderes, així com en magatzems i altres instal·lacions de l’àmbit rural. Del total de denúncies, la meitat corresponen a robatoris amb força, seguits de furts i danys de caràcter lleu.

El 2021, les denúncies van caure un 10% respecte a un any abans. En total, es van presentar 202 denúncies davant les 225 de l’any 2020. Una xifra que cau en més d’un 37% respecte al 2019.

De fet, el 2017 va ser l’any amb més denúncies, un total de 369. Interior assenyala que a la comarca del Segrià hi ha deu sectors de patrulles dels Mossos: cinc sectors a la ciutat de Lleida, dos al Segrià Nord, 2 al Segrià Sud i un a l’Horta de Lleida. Així mateix, en l’àmbit rural, especifica Interior, es destinen entre dos i set dotacions uniformades per torn de treball, presència que pot veure’s reforçada en períodes determinats, com la campanya de la fruita o les festes populars. En els últims mesos, JARC ha detectat un augment dels robatoris de gasoil en maquinària agrícola a les comarques lleidatanes, sobretot al Segrià i Baix Segre, la qual cosa atribueix a l’augment del preu dels carburants.

Molts agricultors opten per deixar les tapes dels dipòsits obertes perquè “només” s’emportin el gasoil. Des de JARC, sol·liciten una major vigilància per part dels Mossos, sobretot d’aquelles persones reincidents en els robatoris.

L. G.