Maten a trets un gos a Almenar perquè els molestaven els seus lladrucs

30/06/2020

Els Mossos d'Esquadra obren una investigació i identifiquen veïns del lloc dels fets.

Els Mossos d’Esquadra han iniciat una investigació després de rebre la denúncia d’uns veïns d’Almenar que van assegurar que havien matat el seu gos a trets amb una escopeta de perdigons mentre era al pati de casa seua.

Segons fonts properes, els fets van tenir lloc divendres passat, quan els propietaris van anar a la casa i es van trobar l’animal mort a terra, amb almenys un tret al cap. Després de fer la necròpsia al gos, els propietaris van anar als Mossos d’Esquadra per interposar una denúncia. Els agents van acudir al lloc i van parlar amb diferents veïns i en van identificar dos, que viuen a la casa contigua a l’habitatge dels denunciants.

Els afectats lamenten que és “difícil demostrar qui ha estat” però assenyalen que havien rebut amenaces durant molt temps pels lladrucs del gos, de nom Rey, que tenia catorze anys. Les indagacions policials continuaran per una denúncia per maltractament animal. “Era un gos molt vell, no hi ha dret que hagi acabat així. Que molestessin els lladrucs no és excusa per matar a trets un animal”, van assenyalar.

Fa uns mesos, l’Audiència de Lleida va arxivar la denúncia del propietari de dos gossos que suposadament van ser abatuts a trets per un home al municipi de Sarroca de Bellera. Segons el tribunal, tal com al·legava el denunciat, aquest va actuar “per por” als gossos, que anaven solts. El denunciant va assenyalar que havia sorprès l’acusat intentant-se emportar els cadàvers dels gossos al seu vehicle una vegada havien estat tirotejats.

L’advocada Estela Torres assenyala que molts casos de maltractament animal es queden sense denunciar per por o temor de represàlies i també alerta que els casos, així com els abandonaments, no han cessat durant l’estat d’alarma pel Covid.

segre.com