L'eurodiputada i membre de la Comissió d'Agricultura del Parlament Europeu, Esther Herranz, analitza la reforma de la PAC a ASAJA Lleida

20/05/2019

L'entitat agrària organitza un cicle de trobades amb eurodiputats

L'entitat agrària ASAJA Lleida ha iniciat aquest matí el cicle de trobades amb eurodiputats amb la primera xerrada a càrrec de l'eurodiputada del Partit Popular i membre de la Comissió d'Agricultura del Parlament Europeu, Esther Herranz, que ha parlat de la reforma de la Política Agrària Comuna (PAC).

 

Pere Roqué, president d’ASAJA Lleida, ha aprofitat la visita d’Herranz per fer-li arribar les propostes que, tant a escala nacional com local, des d’ASAJA s’han elaborat per a la futura PAC. En concret, Roque ha explicat que des d’ASAJA Lleida s’han presentat propostes entre les quals destaquen la preocupació del sector productor de fruita dolça per saber si hi haurà ajuda directa en la futura PAC; com quedarà contemplat el dret històric de la ramaderia extensiva, i saber què està passant i per què s’aposta tant des d’Europa per la reproducció de la fauna salvatge, i sobretot per l’ós al Pirineu, que tants problemes porta al sector.

 

Roqué ha agraït també Herranz per ser la primera interlocutora d’ASAJA en les darreres crisis de preus de fruita d’os per poder tenir fil directe amb els comissaris europeus.

 

En la seva xerrada, Herranz ha analitzat detalladament les propostes recollides en el document de reforma de la (PAC). Cal recordar que Herranz ha estat la ponent d’aquesta reforma de la PAC, que per primera vegada ha tingut un ponent espanyol. L’eurodiputada ha agraït les aportacions dels sindicats agraris, les cooperatives, les interprofessionals i a tot el sector espanyol que ha treballat en l’elaboració d’aquest document, que ha estat aprovat per la Comissió d’Agricultura amb dos terços dels vots. Herranz ha destacat que tot el sector agrícola i ramader espanyol es veu reflectit en aquest document de reforma.

 

De la reforma, l’eurodiputada ha destacat el manteniment del pressupost per a la PAC en 200.000 milions d’euros per a Europa, dels quals 47.500 milions per a Espanya. “Des del PP volem que sigui un document agrari, no mediambiental, ni de política demogràfica o de fronteres”, ha explicat Herranz.  

 

Herranz ha recordat que “es tracta de mantenir un sector que ens dona a menjar cada dia els aliments de major qualitat i més segurs del món, perquè tots hi tinguem accés a un preu raonable”.

 

Un altre dels aspectes que ha posat sobre la taula l’eurodiputada és l’incentiu per a la millora de les explotacions en el tema mediambiental, “no amb càstigs sinó amb incentius”, ha puntualitzat Herranz, “perquè les petites i mitjanes empreses agràries i ramaderes es vegin beneficiades amb el 60% dels fons de la PAC i que a més tinguin mesures econòmiques per a incentivar-los”

 

Esther Herranz García (Logronyo, 3 de juliol de 1969) és una política espanyola del Partit Popular, diputada al Parlament Europeu. El 1993 es va llicenciar en geografia a la Universitat de Saragossa, especialitzant-se en geografia física. El 1994 va obtenir un màster en ordenació territorial i medi ambient a la Universitat de València i el 1998 un altre en gestió de residus. Això li va valer treballar com a consultora mediambiental. Des de 2002 és membre de la Junta Directiva Nacional del PP. El gener de 2002 va aconseguir per substitució un escó al Parlament Europeu, que va renovar a les eleccions al Parlament Europeu de 2004 i 2009. És membre de la Comissió d'Agricultura i Desenvolupament Rural.

 

Demà dimarts, 21 de maig a les 17.00 hores, serà el torn del candidat número 6 de Ciutadans al Parlament Europeu, Jordi Cañas, que visitarà la seu d’ASAJA Lleida per parlar sobre temes d’actualitat agrària i la futura reforma de la PAC.

Infolleida