Les vendes de carn d’oví cauen més d’un 90% per la situació d’alerta sanitària per la Covid-19

26/03/2020

ASAJA Lleida alerta que les vendes de carn d’oví han caigut més d’un 90% en la darrera setmana a causa de la situació d’alerta sanitària provocada per la Covid-19. “Si bé l’estat d’alarma no afecte el sector de l’alimentació i els supermercats segueixen amb la seva activitat, hi ha productes com la carn de corder que no estan tenint sortida aquests dies en tenir una distribució molt gran en la restauració, que es troba parada, i ser considerada per molts consumidors com a aliment reservat a les festivitats”, apunta Xavier Ribera, responsable de la Sectorial de l’Oví d’ASAJA Lleida i president de la Federació d’Entitats Catalanes de Ramaders d’Oví i Cabrum (FECOC).

 

Des d’ASAJA Lleida es demana al Ministeri d’Agricultura que es prenguin mesures urgents per donar sortida a la carn d’oví. Una opció que planteja l’entitat agrària és la retirada dels excedents per congelar la carn i treure-la més endavant, una mesura que ajudaria a desembossar el mercat.

 

Ribera també reclama que es prenguin mesures per ajudar el sector a mantenir-se mentre duri la crisi sanitària. “Si no es troba una solució ràpida, molts ramaders hauran de tancar les seves explotacions, ja que els animals que tenim s’han de continuar alimentant, s’han de pagar les factures i les nòmines, i si els corders es fan massa grans, tampoc no els voldrà ningú”, subratlla Ribera.

 

“A més, les exportacions de carn de corder també estan paralitzades per la situació de pandèmia a escala mundial i no hi ha perspectives de millora a curt termini”, destaca Ribera.

Infolleida