Latorre elogia l'esforç d'organització de la Fira de l'Oli Verd de Maials

21/11/2021

El vicepresident primer de la Diputació felicita l’Ajuntament i la Cooperativa, organitzadors del certamen, pel fet de recuperar l’activitat firal.

El vicepresident primer de la Diputació de Lleida, Jordi Latorre, ha presidit
aquest diumenge l’acte de cloenda de la 24a edició de la Fira de l’Oli Verd de
Maials a la Diputació de Lleida.
Latorre, que ha estat acompanyat pel vicepresident quart de la Diputació,
Ferran Accensi, ha arribat a l’Ajuntament de Maials, on ha estar rebut per
l’alcalde David Masot i la resta de la corporació municipal. Després de signar al
Llibre d’Honor de l’Ajuntament, s’han traslladat a la Cooperativa del Camp
Foment Maialenc, on han efectuat una visita guiada en companyia del
president de l’entitat, Francesc Teixidó, i també ha signat al Llibre d’Honor de la
Cooperativa. En acabar, s’han desplaçat al recinte firal, on Latorre ha presidit
l’acte de cloenda de la Fira abans d’efectuar un recorregut pels estands.
En la seva intervenció, Latorre ha volgut posar en valor l’esforç dels
organitzadors pel fet que es vagi recuperant l’activitat firal com a factor
dinamitzador de l’economia del territori, tot dient que “reunir més d’un centenar
d’expositors en aquests moments” vol dir que hi ha “una organització
absolutament decidida a tirar endavant un certamen com aquest” i que “els
expositors tenen ganes de continuar treballant”.
En el cas de la Fira de l’Oli Verd de Maials, que va ser inaugurada dissabte per
la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Acció Rural, Teresa Jordà, el
certamen ha aplegat més d’un centenar d’expositors i ha ofert activitats força
variades, totes elles en format presencial. Una de les més destacades va ser la
primera de les jornades tècniques, que va tenir lloc el dissabte sota el títol
‘Projectes de futur en l’olivera a la finca experimental de la Diputació Lleida a
Maials, a càrrec de Xavier Vallverdú (IRTA) i Miquel Pascual (UdL).
A més, les propostes preparades per l’organització han inclòs visites a la Vila
Closa de Maials, el taller ‘El gust per la xocolata, la gran desconeguda’, a
càrrec de Sr. Xavier Palau de Pangea Chocolate, un taller de degustació de vi
a càrrec del Celler Matallonga de Fulleda, la presentació del llibre ‘Neures de
pa sucat amb oli’, a càrrec de Pepita Sopeña i Feu, la Jornada PATT
‘L’estratègia de màrqueting en el món de l’oli. Costos de producció d’olives’, les
Vesprades teatrals 2021, una exhibició d’escultures amb motoserra, a càrrec
del Sr. Jaume Brugués, un tour de dibuix amb Urban Sketchers Lleida, l’acte
d’investidura Amic de l’Oli 2021 en la figura de Jordi Mestre, gerent d’Agustí
Mestre, la xerrada ‘Com digitalitzar el negoci i com posar botiga online’, a
càrrec de Misoluzion, amb Manuel Pellisé, la jornada tècnica ‘Gastronomia i
tast d’oli d’oliva verge extra’, amb Pilar Pardell, un taller tast de cervesa
artesana amb productes del territori, la presentació dels bombons que han
elaborat amb cremós d’oli i pa d’oli, amb l’oli Baró de Maials, visites,
exposicions i tallers infantils.
Diputació de Lleida