L’Ajuntament de Rosselló aprovarà una línia d’ajuts directes de 25.000€ pels negocis afectats per la pandèmia

12/12/2020

A banda, el consistori invertirà també una quantia encara a determinar, en bonificacions a les empreses del municipi que contractin a veïns i veïnes en situació d’atur.

L’Ajuntament invertirà 25.000€ en ajuts directes als comerços i negocis de Rosselló que s’han vist obligats a tancar durant la pandèmia a causa de les mesures de contenció decretades. Des del consistori calculen que l’ajuda pot acabar transformant-se en uns 300 euros per mes de tancament d’un negoci.
La bústia de sol·licituds per accedir a l’ajut ja està disponible i estarà oberta fins al 22 de desembre. A banda, el consistori invertirà també una quantia encara a determinar, en bonificacions a les empreses del municipi que contractin a veïns i veïnes en situació d’atur. L’alcalde ha volgut posar en valor l’efecte positiu de la suspensió de la regla de despesa de la llei Montoro (llei d’estabilitat pressupostària), que prohibia als ens locals gastar els seus superàvits i romanents.
En aquest sentit, Abad ha destacat que des de l’inici de la pandèmia, des del consistori s’han destinat prop de 40.000€ en material sanitari gratuït pels veïns i veïnes de Rosselló. De fet, avui mateix s’està duent a terme un nou repartiment que l’Ajuntament ha anomenat “lot sanitari de Nadal”, ja que a banda del material sanitari, s’hi inclou la felicitació de Nadal que es reparteix cada any.
Ràdio Rosselló