L’Ajuntament d'Alpicat posposa fins l’any vinent l’elecció del Pubillatge

24/06/2020

Prorroga la vigència de les Pubilles i Hereus del 2020

Degut a la crisi sanitària derivada de la Covid-19, l’Ajuntament d'Alpicat s’ha vist obligat a reagendar i repensar moltes de les activitats culturals, festives i de lleure que tenia en cartera. Una d’elles és el pubillatge, que també es veu arrossegat per aquesta situació.

 Així, l’àrea de Cultura de l’Ajuntament ha determinat que l’elecció de Pubilles i Hereus d’Alpicat 2020 es posposi al 2021, de manera que els actuals representants d’Alpicat prorrogaran la seva vigència fins a la primavera de 2021. En el context actual, es fa molt difícil imaginar una elecció en les condicions òptimes i lluïda en els propers mesos. A més, els representants que van ser escollits al 2019 no tindrien el comiat que es mereixen i tampoc podrien gaudir del seu any de vigència com pertoca.

La decisió d’Alpicat no és única, ja que són moltes les entitats que han decidit prorrogar el pubillatge de 2019, com ara Foment de les Tradicions (pubillatge de Catalunya), el Consell Comarcal del Segrià (pubillatge del Segrià) i altres municipis del voltant, com recentment va fer Aitona.

L’Ajuntament demana comprensió davant aquesta proposta de prorrogar el pubillatge vigent al municipi i espera que, el més aviat possible, es pugui retornar a la normalitat per tal de compartir festes, fires i tradicions, i així poder gaudir junts de la cultura a Alpicat.

Infolleida