L’Ajuntament d'Aitona i Fruiturisme conviden a apadrinar un arbre fruiter per Nadal

12/12/2020

Per tal d’enfortir el segell de qualitat ‘Fruita d’Aitona’ i consolidar el municipi del Baix Segre com a capital catalana del turisme de la fruita.

Amb l’objectiu de fomentar el consum de productes de proximitat per Nadal, l’Ajuntament d’Aitona i Fruiturisme han engegat la segona campanya per apadrinar un arbre fruiter dels camps aitonencs i promoure la fruita d’Aitona, la més dolça del món.

Les persones interessades a participar en la iniciativa, rebran una caixa de fruita. Per fer l’apadrinament, cal registrar-se a la pàgina web www.aitonaapadrinamentfruita.com amb les dades personals i seleccionar la modalitat d’apadrinament i el tipus de presseguer, a escollir entre nectarina, préssec roig o paraguaià.

Les persones que vulguin apadrinar un arbre fruiter o regalar en motiu de les festes nadalenques, podran escollir entre 3 modalitats d’apadrinament: collir la fruita directament de l’arbre i gaudir de les explicacions didàctiques de la mà del propi pagès (50 euros); rebre la fruita a casa (70 euros); o bé, a més a més dels préssecs, la tercera opció també inclou un lot de productes elaborats, com ara conserves, sucs o melmelades d’Aitona (90 euros).

Així mateix, també es pot optar perl’apadrinament solidariescollint una de les tres modalitats anteriors i fer-ne la donació a un tercer, com ara una institució o una ONG.

Tots els apadrinaments són de caràcter anual i sense compromís de renovació. La fruita es podrà venir a collir als camps d’Aitona o bé rebre-la a domicili al llarg de la temporada de la collita, des de finals de juny fins a principis de setembre, en funció de la varietat i de les condicions climatològiques i de maduració.

L’alcaldessa d’Aitona, Rosa Pujol, ha explicat que la nova campanya d’apadrinament pretén enfortir el segell de qualitat ‘Fruita d’Aitona’, a més a més de consolidar aquest municipi del Baix Segre com a capital catalana del turisme de la fruita.

Una iniciativa amb continuïtat

Cal recordar que la iniciativa es va posar en marxa per primer cop aquest darrer mes de febrer i que, malgrat el confinament perimetral del Segrià a causa de la pandèmia de la Covid-19, va tenir una gran acollida amb més d’una trentena d’apadrinaments.

En els darrers 60 anys, Aitona ha anat incrementant la producció d'una gran diversitat de varietats de presseguers, però sobretot de nectarines i paraguaians. La seva fruita és considerada d’una qualitat excepcional i ha estat reconeguda per diferents certificats de qualitat nacionals i internacionals.

Infolleida