L'Agència Catalana de l'Aigua incrementa la capacitat de tractament de la depuradora d'Alcarràs

18/02/2020

La millora consisteix en la reconversió d’un reactor que permet incrementar el cabal tractat, passant dels 1.600 als 2.600 m3/dia

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha invertit prop de 300.000 euros per a millorar el funcionament de la depuradora d’Alcarràs, a la comarca del Segrià. Els treballs s’han concentrat en  reconvertir un dels reactor biològics SBR en un reactor del tipus MBR (reactor biològic de membranes), fent possible que aquest incrementi el cabal tractat diari dels  800m3/dia  actuals a 1.800 m3/dia. Amb aquesta mesura s’incrementa la capacitat de tractament de la planta i permet dur a terme un tractament més eficient.

La qualitat de l’aigua tractada amb les membranes MBR és molt superior a l’obtinguda amb les membranes SBR, produint una microfiltració per aspiració a través de la membrana de 0,4 micres de mida nominal de porus, millorant els resultats de filtració. Aquesta tecnologia s’implementa per primera vegada a les comarques de Lleida.

La depuradora d’Alcarràs es va posar en servei l’any 1993 amb un cabal de disseny de 1.600 m3/dia, operant amb dos reactors de tipus SBR (Reactor biològic seqüencial) amb una capacitat de tractament de 800 m3/dia cadascun. Ara, la planta disposa d’un reactor SBR i un nou reactor MBR, amb capacitat per tractar 800 i 1.800 m3/dia, respectivament.

Les noves membranes instal·lades a primers de desembre de l’any passat, es troben encara en una fase de proves del procés fins que s’assoleixin tots els paràmetres d’operació. Tot i això els resultats fins a la data estan sent satisfactoris.

Infolleida