L’Ajuntament d'Aitona mobilitza nous professionals per a fer front a la Covid-19

21/07/2020

El consistori ha ampliat la plantilla del consultori mèdic i ha destinat els nous plans d’ocupació a reforçar l’atenció, la prevenció i la seguretat al municipi durant la pandèmia.

Davant l’emergència sanitària que pateix Aitona -així com el conjunt de la comarca- a causa de l’augment del nombre de positius per Covid-19 registrat al llarg de les darreres setmanes, l’Ajuntament aposta per enfortir l’atenció als veïns i veïnes i la prevenció del coronavirus amb la incorporació de nous professionals en diferents àmbits.

Així, davant la mancança del personal necessari el consistori ha ampliat la plantilla del consultori mèdic amb dos professionals més que se sumen a la persona que ja treballava fins ara a mitja jornada en aquest equipament. Els dos nous professionals de la salut que s’han incorporat duen a terme la recollida de dades i de contactes durant les PCR i donen suport en el rastreig de persones, dues tasques essencials per a poder fer front a la pandèmia.

D’altra banda, l’Ajuntament ha destinat els nous plans d’ocupació de la campanya de la recollida de la fruita a fer un seguiment i realitzar una ajuda a les persones que es troben en confinament, i dos agents cívics que recorren els carrers del municipi per informar a la població i fer un seguiment del compliment de les mesures de confinament. Finalment, l’equip de govern també ha contractat un professional per als espais d’aïllament.

Tots aquests nous professionals se sumen a la tasca que duen a terme tots els treballadors municipals des de l’inici de la pandèmia. A més, cal recordar que al llarg dels darrers dies el Departament d’Interior ha destinat al municipi nous agents del cos de Mossos d’Esquadra que vetllen pel compliment de les restriccions de mobilitat i les mesures de protecció; i s’han dut a terme noves tasques de desinfecció a la via pública a càrrec d’agents rurals del Departament d’Agricultura.

 

Rosa Pujol, alcaldessa d’Aitona, explica que “en aquests moments el més prioritari és la salut, i dins les limitacions competencials que tenim com a Ajuntament el nostre deure és posar tots els recursos necessaris que tinguem a l’abast per a preservar el benestar de la nostra població. L’Ajuntament som l’administració més propera als veïns i som qui coneixem millor el poble”.

 

En aquesta línia, la batlle aitonenca afegeix que “allà on no arribin ni el Departament de Salut ni la Generalitat de Catalunya, hi serà l’Ajuntament per actuar amb la màxima celeritat. Només amb l’ajuda, el suport, la coordinació i la col·laboració entre totes les administracions aconseguirem superar amb èxit aquesta pandèmia”; i assegura que “si al mes d’abril se’ns hagués escoltat a tots els municipis, possiblement no ens trobaríem en aquesta situació. Ara, però, no és moment de retrets ni de fer política, sinó de lluitar contra la Covid-19”.

 

Infolleida