La Generalitat destinarà més de 2.5 milions d'euros a la Campanya Agrària d'enguany per a intensificar el suport al sector agrari davant la COVID-19.

22/05/2020

S'atorgaran més de 600mil euros per la contractació i formació d'una cinquantena de persones tècniques per tasques de mediació i ajut a temporers a la demarcació de Lleida. També reforçaran el suport econòmic als ens locals en els àmbits del sensellarisme, el voluntariat i l'atenció domiciliària.

La Generalitat ha anunciat aquest divendres que destinarà més de 2 milions i mig d'euros a la campanya agrària d'aquest any per donar suport al sector davant l'impacte de la COVID. Així el departament de treball ha pressupostat 625mil euros per a contractar i formar 52 tècnics durant 4 mesos per fer tasques de mediació i acollida a persones temporeres a la demarcació de Lleida. També s'apostarà per la formació, la professionalització i la inserció laboral i es reforçarà el suport econòmic els ens locals amb 10 milions i mig per treballar en àmbits com el sensellarisme, el voluntariat i l'atenció domiciliària a persones infectades amb coronavirus.
Així mateix, per pal•liar els efectes de la crisi sanitària en la campanya agrària s'ha impulsat una borsa de treball a través del SOC per persones interessades en treballar al camp i fins a dia d'avui s'han rebut més de 9mil una xifra molt superior a la d'altres anys.
Durant la crisi sanitària, el mercat de treball del sector s'ha mostrat "diferent i sostingut " respecte la resta de l'economia amb un 3% d'aturat el mes d'abril i un augment de la contractació en l'agricultura, ramaderia i pesca tot i que temporal.
InfoLleida