La 8a Volta al Pantà d’Utxesa aposta per una edició virtual per adults i infants

17/02/2021

La Volta al Pantà d’Utxesa celebrarà la seva vuitena edició el diumenge 28 de febrer i aquest any els corredors de les diferents curses de 10 km, 6,5 km i infantils poden participar virtualment. La prova atlètica ha adaptat el seu format, enmig de la situació excepcional provocada per la pandèmia, amb la voluntat de donar continuïtat a una de les curses populars de referència en el calendari runner de Ponent.


L’organització de la 8a Volta al Pantà d’Utxesa, formada pels regidors d’esports dels ajuntaments de Torres de Segre, Aitona i Sarroca de Lleida, ha decidit que les curses siguin virtuals, i no presencials, amb l’objectiu de vetllar per la salut de tothom i evitar congregar centenars de persones a la zona de sortida i arribada de la prova. A més, tenint en compte la situació sanitària i les restriccions establertes per aturar l’expansió de la Covid-19, s’ha considerat que no es podria garantir el correcte desenvolupament de les curses.

 

Les inscripcions a la 8a Volta al Pantà d’Utxesa ja estan obertes i els corredors poden apuntar-se en aquesta edició virtual, a través de la pàgina web d’iter5, per un import de 4 euros. Per tal d’evitar aglomeracions i facilitar la participació de tothom, els esportistes poden córrer al lloc que triïn i quan ho prefereixin, amb la possibilitat de compartir el temps i la distància realitzada amb l’app mòbil Run Live 13_5, que generarà una classificació general. Fins al diumenge 28 de febrer, últim dia d’inscripció i participació, els esportistes podran córrer tantes vegades com vulguin, comptabilitzant només la millor marca personal. Cada runner rebrà un tapacoll com a obsequi, a conjunt amb la samarreta i els mitjons de l’edició de l’edició de l’any passat. Durant la jornada del diumenge, coincidint amb la data virtual de la prova, es proposa a la gent que surti a córrer amb qualsevol samarreta de les edicions anteriors de la Volta al Pantà d’Utxesa.

 

Les curses de 10 km i de 6,5 km estan obertes a adults i joves de totes les edats. Pel que fa a les curses infantils, estan dirigides a nens i nenes dels 2 als 12 anys amb distàncies que van dels 1.200 metres fins als 60, respectivament.

 

Els ajuntaments de Torres de Segre, Aitona i Sarroca de Lleida, els tres municipis organitzadors de la Volta al Pantà d’Utxesa, han decidit continuar donant suport solidari a Oncolliga Lleida, per segon any consecutiu, malgrat no poder fer aquest any la cursa atlètica de manera presencial. Un euro de cada inscripció es destinarà a aquesta entitat, i a més, aquest any, els consistoris aportaran directament un total de 900 euros, 300 cadascun, per ajudar a fer realitat projectes en la lluita contra el càncer a les comarques lleidatanes.

 

La Comercialitzadora Torres Energia i Fruites Font són els principals patrocinadors de la 8a Volta al Pantà d'Utxesa.

 

La Volta al Pantà d’Utxesa

 

La Volta al Pantà d’Utxesa és una de les curses populars ja clàssiques del calendari a Ponent. La primera edició es va celebrar el 2014 i actualment acull una prova de 10 km, una de 6,5 km, una de cotxets, diferents curses infantils, i fins i tot, una cursa de gatejar per a infants. En l’última edició del 2020 va reunir 500 corredors de la categoria adulta i 150 infantils, que junt amb l’organització, voluntaris i públic, congrega un miler de persones a la Reserva Natural d’Utxesa, un espai natural pertanyent als municipis de Torres de Segre, Aitona i Sarroca de Lleida. La cursa té la singularitat de tenir sortida i arribada enmig d’un entorn únic a la Catalunya interior, ja que Utxesa acull una gran diversitat de flora i fauna i aplega una mostra completa del paisatge àrid característic de la Plana de Lleida. 

Infolleida