La 7a Volta al Pantà d’Utxesa segueix apostant per l’esport en família i la promoció d’un entorn paisatgístic únic

25/02/2020

Se celebrarà l’1 de març en les distàncies de 10 i 6,5 km i hi haurà curses infantils, amb cotxets i gateig

La diputada i alcaldessa d’Aitona, Rosa Pujol, ha participat aquest dimarts a la roda de premsa de presentació de la 7a Volta al Pantà d’Utxesa, que tindrà lloc el diumenge 1 de març.

 

La presentació ha tingut lloc a la sala de premsa de la Diputació i ha comptat amb les intervencions de l’alcalde de Torres de Segre, Joan Carles Miró; el regidor d’Esports de Torres de Segre i organitzador de la Volta, Joan Companys; el regidor d’Esports de Sarroca de Lleida, Aleix Duaigües; el manager general de la cursa, Xavier de la Fuente, i el representant de la Secretaria General de l’Esport a Lleida, Joan Segura.

 

Utxesa i el seu entorn, un espai que és compartit pels municipis de Torres de Segre, Sarroca i Aitona, està reconegut com la zona humida més important de la Catalunya interior, amb 642 hectàrees d’extensió i que tornarà a ser una jornada on la combinació entre esport i natura conflueixen a la perfecció, i on la promoció del patrimoni natural serà el gran element central, segons ha explicat Rosa Pujol.

 

Joan Carles Miró ha explicat que aquesta és una cursa singular perquè se celebra en un entorn paisatgístic únic en què el treball en equip dels tres ajuntaments implicats és fonamental.

 

Per la seva banda, Xavier de la Fuente ha volgut posar en valor que tota la logística d’organització s’hagi de portar expressament a la zona, i el fet que sigui l’única que comença i acaba en plena natura, fent-la molt més atractiva.

 

La cursa tindrà dos recorreguts, un de 10 km i l’altre de 6,5 km, i està oberta a participants de totes les edats des de nadons fins a sèniors. Concretament, la cursa de 10 km s’iniciarà a les 10.00 hores; a les 10.15 hores començarà la dels cotxets; i a les 10.20 hores, la de 6,5 km. Pel que fa a les curses infantils, se celebraran en distàncies que van des dels 1.200 metres per a les categories alevins (estudiants de 5è i 6è de Primària), fins als infants de P-3, que hauran de recórrer una recta de 60 metres. Aquestes curses començaran a partir de les 11.30 hores, quan s’hagin tancat els cronometratges de les de 10 i 6,5 km, respectivament.

 

La gran novetat d’enguany, després de veure com s’ha arribat als 150 inscrits en les curses infantils i als 500 en les curses sèniors, és que es farà, per primera vegada, una cursa de gateig per als més petits, en una distància de 10 metres, que s’habilitarà especialment per als més menuts.

 

Joan Companys s’ha referit a una de les claus de l’èxit d’aquesta Volta que és la participació de prop de 100 voluntaris, un fet que cada any és una de les qüestions que més acaben valorant els participants. En total, entre voluntaris, participants i acompanyants, s’espera que més de 1.000 persones accedeixin al pantà d’Utxesa per seguir aquesta activitat esportiva.

 

Finalment, Joan Segura ha assenyalat que sense el voluntarisme moltes activitats no es podrien tirar endavant, i que la idea que porta amb èxit l’organització de la Volta d’unir esforços de tres municipis per donar a conèixer la cursa, ajuda a donar-li visibilitat i a promocionar el territori i el paisatge.

 

La setena edició manté un recorregut de perfil suau, adequat a tot tipus de participants. Les curses són puntuables per a la Lliga de Ponent, excepte les infantils i la de cotxets.

 

La cursa també tindrà una vessant solidària, ja que un euro de cada inscripció es destinarà a Oncolliga Lleida, que lluita contra el càncer a les comarques de Lleida.

Infolleida