Inaugurades les obres de restauració de l’ermita de Sant Joan de Carratalà d’Aitona

24/09/2019

Els treballs, que han estat finançats per la Diputació de Lleida, han consolidat la pedra i les pintures murals de l’interior de l’absis romànic de l’ermita

L’ermita de Sant Joan de Carratal{ ha estat l’escenari, aquesta tarda, de la inauguració de les obres de conservació i restauració que s’han fet a l’interior. Aquests treballs, que van començar el passat mes de febrer, han permès netejar i consolidar la pedra i les pintures murals que es trobaven a l’absis rom{nic de l’ermita en un mal estat de conservació.


Al llarg d’aquests mesos d’obres, també s’ha realitzat un sondeig arqueològic en el subsòl de l’absis que possibilitarà, un cop estudiades les dades, aportar nova informació sobre el procés constructiu que es va utilitzar quan es va edificar l’església.


A banda de les pintures murals, la intervenció també ha permès restaurar i reubicar en el seu lloc original l’antiga ara d’altar de pedra, així com també la reobertura del finestral romànic que il·luminava l’interior de l’absis i que estava tapiat des del segle XVIII. Dins d’aquesta actuació també s’ha aprofitat per renovar el sistema d’il·luminació.


Els treballs de conservació i restauració han estat finançats a través del programa de subvencions de la Diputació de Lleida, que s’han portat a terme per l’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI). L’equip tècnic que hi ha intervingut està format per un grup interdisciplinari de conservadors i restauradors de Béns Culturals, pels arqueòlegs dels Serveis Tècnics de la Diputació de Lleida i per tècnics de l’Ajuntament d’Aitona.
Infolleida