El pregó dels professionals sanitaris del consultori mèdic obre la Festa Major d’Alpicat

21/08/2020

L’alcalde Joan Gilart els assenyala com un exemple a seguir en un acte en el qual s'ha comptat amb la presència de Jordi Latorre i José Crespín.

Alpicat ha encetat aquest dijous la seva Festa Major, que durant quatre dies oferirà activitats per a tots els gustos.

Les particularitats de la Festa Major d’enguany han quedat paleses en aquesta jornada inaugural. D’una banda, en els dos primers actes programats, l’actuació del El Pot Petit i l’espectacle teatral ‘El Sr. Marcel·lí fa de Capri i el Sr. Bohigas, no’, amb Jaume Nolla, celebrats seguint totes les normatives i protocols sanitaris vigents.

De l’altra, amb la inauguració oficial de la festa, celebrada amb la presència, entre d'altres, de l’alcalde Joan Gilart; de Jordi Latorre, alcalde de Torrefarrera i vicepresident de la Diputació; i José Crespín, subdelegat del Govern espanyol a Lleida, a més de les pubilles i hereus, i amb un pregó de festes que ha anat a càrrec, tal com va avançar ElSegriàTV, dels professionals sanitaris del consultori mèdic d’Alpicat, representats per Carles Roca, Francisco Javier Garrabella, Montse Polo i Maria Antònia Albiol, que han estat homenatjats.

En la seva intervenció, Gilart ha recordat la seva tasca i el seu compromís en el decurs de la pandèmia, i els ha assenyalat com tot un exemple a seguir. Durant aquest acte inaugural, també s'han lliurat els premis del concurs de cartells de la Festa Major, que ha tingut com a guanyadora Laura Lucas Florentí.

Incidint en els protocols de seguretat, en el pregó de festes, per exemple, s'ha procedit a la desinfecció de peus de tots els assistents, als quals també se’ls ha pres la temperatura. Els espectacles es desenvolupen amb aforament limitat, reserva online anticipada de les localitats, en espais especialment adequats i amb un doble escenari en el cas del recinte del Parc del Graó, que acull bona part dels actes, on hi ha un punt d’accés a les instal·lacions amb gel hidroalcohòlic i obligatorietat de l’ús de la mascareta. També s’han col·locat cintes al terra per garantir la distància social i per marcar els recorreguts d’entrada i de sortida, que es fan de manera esglaonada. Els espectadors han d’estar asseguts i mantenir la distància d’1,5 metres. A més, abans i després de cada acte, es realitza la neteja i desinfecció dels espais utilitzats pel públic i pels artistes.

La Festa Major d’Alpicat seguirà fins diumenge amb espectacles infantils, teatre i molta música, amb formacions com La Fúmiga, Suu, Joan Garriga i diferents orquestres.
Aquest migdia s'ha celebrat la processó en honor a Sant Bartomeu, patró de la vila.

Podeu consultar el programa complet de la Festa Major 2020 d’Alpicat clicant AQUÍ.

Infolleida