El pavelló de Torres de Segre acollirà casos positius lleus i asimptomàtics de Covid-19

10/07/2020

L’Ajuntament de Torres de Segre se solidaritza amb la situació sociosanitària excepcional del Baix Segrià i posa a disposició de Sanitat l’equipament municipal habilitat perquè persones treballadores en la campanya de la fruita passin el confinament.

El pavelló poliesportiu de Torres de Segre acollirà els primers casos positius de Covid-19 a partir de principis de la pròxima setmana, després que l’Ajuntament hagi acordat aquesta decisió amb el Departament de Salut, amb la voluntat de seguir col·laborant i solidaritzar-se amb l’actual situació sociosanitària excepcional del Baix Segrià.

L’equipament municipal, habilitat des de mitjans de maig, oferirà passar el període de confinament a persones treballadores en la campanya de la fruita diagnosticades de coronavirus però que presenten signes lleus o són asimptomàtiques.

Inicialment, els pacients procediran de l'Hotel Nastasi de Lleida, allotjament que el Departament de Salut vol reconvertir en un espai medicalitzat per tal d’augmentar la capacitat de l'Hospital Arnau de Vilanova en cas que pugui necessitar més places d’UCI.

“Seguirem tirant endavant totes les accions que ajudin a pal·liar els efectes negatius de la Covid-19 i estiguin sota les competències de l'Ajuntament de Torres de Segre. La nostra màxima prioritat és preservar la salut de tothom i ara cal col·laborar amb els centres sanitaris de Ponent, que necessiten estar més lliures per si cal atendre un major nombre de casos greus durant els pròxims dies. A Torres de Segre estem orgullosos de ser el primer municipi del Baix Segrià en cedir un espai com aquest i esperem que els pobles veïns també actuïn en aquest sentit, ja que cal seguir col·laborant en tot allò que puguem”, afirma Joan Carles Miró, alcalde de Torres de Segre.

El pavelló poliesportiu disposa de diversos espais separats: una zona de descans amb quaranta llits, un menjador i una àrea d’esbarjo. També poden utilitzar-se els serveis i les dutxes que disposa la instal·lació.

La Generalitat de Catalunya i el Consell Comarcal del Segrià, coordinaran els serveis bàsics i costejaran tots els recursos necessaris per atendre amb les màximes facilitats a la gent allotjada: alimentació, neteja, bugaderia, climatització, connexió a internet i educació social, entre altres. L’Ajuntament de Torres de Segre estima l’actuació en un cost inicial d’uns 70.000 euros i el consistori no haurà de fer cap inversió econòmica en aquest sentit.

Un equip de vigilància privada controlarà en tot moment els accessos a l’espai i tant els Mossos d’Esquadra com els Agents Municipals de Torres de Segre estaran a disposició d’aquest dispositiu en tot allò que pugui convenir.

 

Infolleida