El Jaafari i Jon Sabaleta s'imposen a la 10k d'Alguaire

13/10/2019

L'Ajuntament d'Alguaire, l'Aeroport d'Alguaire i l'Associació Esportiva Ekke han organitzat aquest dissabte la 7a edició dels 10K Aeroport d'Alguaire, prova de la Lliga Ponent que ha aplegat 300 participants entre totes les seves propostes. Abderrahim El Jaafari i Jone Zabaleta han estat els guanyadors de la cursa, amb la qual cosa s’han endut com a premi els bitllets d’avió a Palma de Mallorca que hi havia per als més ràpids.

En homes, el guanyador masculí ha estat Abderrahim El Jaafari (Running Zaragoza) amb una marca de 32.28. L’han acompanyat al podi Roger Camprubí (AE Ekke), segon amb 34.07, i Marc Castan (CA Oroel Jaca), tercer amb 34.24. Pel que fa a l’apartat femení, Jone Zabaleta (At. San Sebastián) ha repetit triomf després del que va aconseguir diumenge passat als 5 kilòmetres de la Cursa del Caragol de Linyola. Avui s’ha imposat amb una marca de 37.31 pel davant d’Anna Artal (Amics Atletisme Andorra), segona amb 40.53, i d’Elisa Lladós (Clos Pons Thai Runners), tercera amb 43.40. Cap dels dos guanyadors, però, ha pogut endur-se el premi especial de 150€ que hi havia per qui aconseguís batre el rècord de la prova, tant en categoria masculina (31.13) com en categoria femenina (37.05).

La cita ha començat a les 10 del matí i ha ofert un recorregut pel perímetre de l'aeroport, 100% asfalt i molt pla, ideal per fer marca personal. També hi hagut l’opció de participar en les curses infantils o en la marxa popular no competitiva, que era la gran novetat d’enguany.

Com en les dos anteriors edicions, la cursa s’ha sumat al projecte ‘Aturem l’obesitat infantil’ que impulsen la Diputació de Lleida i l’AE Ekke per fomentar l’esport en edats infantils i sensibilitzar-los de la importància de la pràctica esportiva. També s’ha fet un taller de nutrició de la fruita amb els més joves una vegada hagin acabat les curses, amb la idea de promocionar l’alimentació saludable.

Tots els inscrits a la cursa de 10 kilòmetres han rebut com a regal un cinturó de la marca Sport HG, un cinturó tècnic, multiusos i polivalent, amb compartiments i detall reflectant, força indicat per trailrunning i running, i també han estat obsequiats amb un paquet amb figues d'Alguaire. A més, els inscrits han participant en el sorteig d'un viatge per a dues persones a Palma de Mallorca. També hi ha hagut un pernil al club amb més corredors, al millor club i al millor atleta local (masculí i femení).

Infolleida