Comença la collita de pera conference

17/08/2018

Inici de campanya amb bones perspectives de mercat davant l'alta qualitat que presenta el producte

Comença la recol·lecció de la pera conference amb unes bones perspectives de mercat davant l'alta qualitat que presenta el producte a Ponent. Tot i que parteix d'una davallada de la producció en un 5%, la calor dels últims mesos ha propiciat que les peces de fruita siguin més voluminoses amb un nivells més alts de sucre.

La fruita de llavor encara aquesta campanya amb una previsió de preus que ronda entre els 45 i 60 cèntims el quilo. Sindicats com Asaja destaquen que aquest tipus de varietat té un llarg de recorregut ja que es passa mesos emmagatzemada en les càmeres, per exemple la pera conference es comercialitza fins al mes d'abril. És per això que els pagesos tenen més despeses i necessiten uns preus de mercat amb els que puguin cobrir costos i obtenir beneficis. 

A finals de mes començaran a recollir-se les primeres varietats de poma a les comarques de Lleida. Els agricultors estan preocupats perquè, en aquest cas, la poma no es tant resistent a les altes temperatures i temen que els perjudiqui. Esperen, però, que els preus se situïn igualment entre els 50 i 60 cèntims el quilo.


FOTO: Segre
Marc Tàsies (Lleida TV)