Circ Picat d'Alpicat presenta la seva edició més segura i solidària

29/08/2020

Se celebrarà del 10 al 13 de setembre, en tres espais, amb 13 companyies catalanes i la recaptació es lliurarà al Banc dels Aliments de Lleida.

Circ Picat-Festival de Circ i Arts en Viu d’Alpicat, ha presentat la seva edició més atípica, la setena, que se celebrarà del 10 al 13 de setembre i amb unes connotacions força especials derivades de l’actual situació: màxima seguretat, en tres espais i només amb companyies catalanes, a més d’un marcat caràcter solidari, ja que els diners recollits es destinaran al Banc d’Aliments de Lleida. La presentació ha comptat amb la presència de l’alcalde Joan Gilart, de la regidora Mireia Perna i el director del festival, Jordi Escuer.

Després de la bona experiència de la Festa Major, celebrada fa poc més d’una setmana i en què es van aplicar de manera efectiva i amb molts bons resultats tots els protocols de seguretat, l’Ajuntament d’Alpicat ha decidit tirar endavant Circ Picat, on tornarà a implementar les mateixes mesures, és a dir, reserva prèvia per als espectacles, que es desenvoluparan amb aforaments reduïts i en espais especialment adequats per tal de garantir la seguretat, amb punt d’accés amb gel hidroalcohòlic i amb obligatorietat de l’ús de la mascareta, a més de garantir la distància social, les sortides i entrades esglaonades, i la neteja i desinfecció prèvia i posterior dels espais utilitzats pel públic i pels artistes.

Cal remarcar, en primer lloc, els canvis en la ubicació. Així, tots els espectacles es representaran a les pistes cobertes del Parc del Graó, en tres espais diferents. Totes les entrades tindran un cost de 2€ i es podran adquirir online a partir de l’1 de setembre a www.alpicat.cat/entrades, amb la particularitat que els menors de 2 anys podran seure a la mateixa cadira que un adult, de manera que no caldrà que agafin entrada. La recaptació de les entrades anirà destinada al Banc d’Aliments de Lleida per ajudar a contribuir a fer més lleugera la crisi derivada de la Covid-19.

Pel que fa al cartell, està integrat exclusivament per companyies catalanes, ja que enguany ha estat impossible comptar amb formacions internacionals. Aquesta circumstància servirà, però, per poder posar en valor a les companyies de casa nostra i així ajudar en la mesura del possible a pal·liar els efectes de la crisi sanitària en el món de les arts escèniques, greument perjudicat en els darrers mesos.

Un altra particularitat d’enguany és que hi haurà un dia més de Circ Picat, des del dijous 10 fins al diumenge 13, per espaiar més la programació, amb un total de 13 espectacles i 11 companyies de primer nivell en cartell. Així, la programació està pensada per fer un espectacle cada dia a les 12 del matí (dijous 10 només un de nit) i per les tardes començar a les 19.30 i acabar cap a les 23.30 fent una pausa, per qui vulgui passar una estona o sopar a la Terrassa de la taberna de Circ Picat, situada al mateix Parc del Graó.

Tot plegat amb l’objectiu de, aprofitant el pont de la Diada, mantenir viu l’esperit de Circ Picat i convertir-lo en una mena de fira de proximitat que sigui capaç de tirar endavant malgrat les circumstàncies adverses. Això sense oblidar els cànons de qualitat i bon servei de cara al púbic que sempre s’han contemplat des de l’Ajuntament d’Alpicat, que és al capdavant de l’organització de Circ Picat.

La imatge del cartell del festival serà la mateixa que estava prevista en cas que Circ Picat s’hagués pogut celebrar en les seves dades habituals, a finals de juny, una creació que ha estat obra de Marrameus Disseny Gràfic i que reprodueix la imatge d’un trapezista.
Infolleida