Autoritzada la caça del conill en 59 vedats de 6 comarques

14/11/2018

La població ha disminuït un 37% al Segrià

La conselleria d’Agricultura declararà l’emergència cinegètica pels danys en l’agricultura del conill en 59 vedats de les sis comarques del pla després de la prova pilot que es va posar en marxa a començaments d’aquest any al Segrià. Així els va anunciar aquest dimecres el director dels serveis territorials d’Agricultura a Lleida, Ferran de Noguera, que va assegurar que la població d’aquesta espècie s’ha reduït. En aquest sentit, s’ha passat dels 138 exemplars per quilòmetre quadrat de fa just un any a 86, una xifra que suposa una disminució del 37% al Segrià.

Ara s’actuarà en 59 vedats de caça del Segrià, Garrigues, Pla d’Urgell, Urgell, Segarra i Noguera, cosa que representa una superfície total de 98.600 hectàrees.

Entre les mesures que s’aplicaran es troba la prohibició de repoblar conills i de caçar guineus, malgrat que aquesta espècie no abunda al pla de Lleida. També preveuen continuar amb les batudes de caça nocturnes dels Agents Rurals i han adquirit un segon vehicle, que els permetrà fer el doble de feina i que puguin sortir també tot l’any i durant els períodes de caça.

FOTO: Segre

InfoLleida