ASAJA Lleida insta la Generalitat i el Govern de l’Estat a crear una taula de negociació per definir quin model de ramaderia i agricultura es vol en relació a la fauna salvatge

11/02/2019

El president d’ASAJA Lleida, Pere Roqué, juntament amb altres ramaders del Pallars Sobirà, han anat avui dilluns, 11 de febrer, a declarar al Jutjat d’Instrucció núm. 1 de Tremp, per la protesta del passat 27 d’agost de 2018 a l’oficina del Parc Natural de l’Alt Pirineu a la localitat de Llavorsí on es va mostrar un vedell ferit per l’atac d’un os.

 

En declaracions als mitjans de comunicació, Pere Roque ha agraït “als ramaders i pagesos les mostres de suport que ens han fet arribar en els darrers dies, així com a les organitzacions d’ASAJA Aragó i UAGN de Navarra amb les quals compartim la problemàtica de la fauna salvatge i que sabem que estan molt pendents d’aquest tema”.

 

En relació a la problemàtica de la fauna salvatge, Roqué ha explicat que “a ASAJA Lleida no compartim la visió esbiaixada d’algunes organitzacions o fundacions ecologistes que volen criminalitzar el sector ramader d’extensius d’aquest país”, ha afegit Roqué. 

 

“Des d’ASAJA Lleida volem mostrar que, tant a Catalunya com a la resta de l’Estat, compartir la vida de la fauna salvatge amb les explotacions ramaderes i els conreus tradicionals és totalment incompatible i emplacem el Govern de la Generalitat i el Govern de l’Estat a crear una taula de negociació per definir quin model de ramaderia i agricultura es vol en relació a aquesta problemàtica”, ha destacat Roqué.

Infolleida