Alpicat va oblidar l’estat d’alarma esgotant les localitats del primer espectacle amb públic

20/06/2020

El Parc del Graó va acollir la representació de ‘Cirque déjà vu’, de la companyia La Baldufa.

Alpicat va poder gaudir aquest divendres al vespre amb les entrades exhaurides del primer espectacle amb públic que es podia veure a la població des que es va decretar l’estat d’alarma.

La companyia La Baldufa va representar al Parc del Graó l’obra ‘Cirque déjà vu’ en una sessió que va estar marcada per les mesures d’higiene i seguretat establertes per respectar tots els protocols i la normativa vigent. Cal destacar que les entrades eren gratuïtes, però calia fer reserva prèvia, i les localitats es van esgotar en només els dos primers dies per fer-ho, que estaven destinats als titulars del carnet Amics de La Unió. Les entrades es van assignar per ordre de sol·licitud i cada usuari les va rebre per correu electrònic en format PDF, de manera que va haver d’imprimir-les i presentar-les per accedir al recinte.

Pel que fa als protocols d’higiene i seguretat, es va establir una distància de seguretat de 2 metres en la cua per entrar al recinte; la platea es va organitzar per nuclis familiars, que en cap cas podien ser superiors a 6 persones i sempre amb un major d’edat entre ells; va caldre fer ús dels seients assignats, i aquests no es podien moure sense permís de l’organització; es va haver de conservar en tot moment la distància de seguretat amb les altres persones; i va ser obligatori l'ús de la mascareta. A més, mentre va durar l'actuació, no es va permetre l'accés al recinte, i un cop acabada la representació, va caldre esperar el torn de sortida per evitar aglomeracions.

Pel que fa a l’obra ‘Cirque déjà vu’, adreçada a un públic major de 5 anys, és la història de Fausto i Anselmo, dos padrins, dos comediants, dos pallassos, dos amics, que diàriament es troben i recorden com era la vida en el seu petit circ i com duien la il·lusió de poble en poble. Un matí qualsevol, aquests records s’aturen, perquè l’Anselmo està malalt i els seus records estan fugint, de manera que res no és com abans. Malgrat això, continuaran sent dos padrins, dos amics, tot i que el Fausto serà l’encarregat de fer sentir les experiències passades a l’Anselmo, amb l’objectiu de recordar les situacions que ja han estat viscudes.

Infolleida