Alpicat abaixa el teló d’una Festa Major marcada per les mesures de seguretat

26/08/2020

L’actuació de Suu i el tradicional castell de focs artificials van tancar la Festa Major d’Alpicat 2020, en el que va ser el colofó de quatre jornades d’activitats ben diverses.

El darrer dia de festa va començar amb un espectacle familiar a càrrec de Pep López, titulat ‘Per terra de dracs’. A la tarda va arribar el torn per als jocs de fusta de Sac Espectacles i per un concert a càrrec de l’Orquestra Junior’s. Posteriorment, Suu, una jove que s'ha convertit en una de les cantautores amb més futur de la música en català i en espanyol, va posar la cloenda musical a la Festa Major poc abans del castell de focs artificials.

En jornades anteriors, els alpicatins i alpicatines van poder gaudir d’espectacles infantils amb El Pot Petit, Festuc Teatre (‘La mongetera màgica’) i JAM (‘Le voyage’); de les actuacions musicals La Principal de la Bisbal, La Fúmiga, La Selvatana i Joan Garriga; i de les obres teatrals ‘El Sr. Marcelí fa de Capri i el Sr. Bohigues no’ i ‘Lapònia’. No cal oblidar, tampoc, que el pregó de festes va anar a càrrec dels professionals del consultori mèdic d’Alpicat, que van ser homenatjats.

Al marge d’aquest detall i de les actuacions programades, la Festa Major ha estat marcada per les rigoroses mesures d’higiene i seguretat derivades pels protocols sanitaris. Així, tots els actes, que han estat gratuïts, s’han desenvolupat amb aforament limitat i prèvia reserva online de les localitats; els espais han estat especialment adequats per tal de garantir la seguretat, sobretot al recinte del Parc del Graó, que ha acollit el gruix dels actes, on s’hi ha ubicat un punt d’accés a les instal·lacions amb gel hidroalcohòlic i amb obligatorietat de l’ús de la mascareta. S’han col·locaran cintes al terra per garantir la distància social i per marcar els recorreguts d’entrada i de sortida, que s’han fet de manera esglaonada. Els espectadors han hagut d’estar asseguts i mantenint la distància d’1,5 metres. A més, abans i després de cada acte, s’ha procedit a la neteja i desinfecció dels espais utilitzats pel públic i pels artistes.

Infolleida