Almenar aposta pel control biològic de plagues

24/08/2018

El municipi d'Almenar s'estrena en el control biològic de plagues a l'arbrat urbà mitjançant tractaments respectuosos amb el medi ambient. Aquestes tècniques consisteixen en alliberar depredadors que ataquen directament les plagues que es troben en les plantes de la zona. Aproximadament cada dues setmanes, tècnics de l'empresa OpenNatur deixen anar insectes als arbres i plantes d'Almenar perquè acabin amb les plagues, principalment de pugó i aranya. Amb aquesta pràctica, s'evita utilitzar productes fitosanitaris que poden causar molèsties als veïns i contaminar la zona.

L'ajuntament d'Almenar ha decidit apostar per aquesta tècnica dins el seu compromís de fer un municipi més sostenible i respectuós amb el medi ambient; al mateix temps que contribueix a evitar l'ús de productes químics per fer front a aquestes plagues. Des del consistori s'assegura que s'estan adaptant, a més, a la normativa europeu que regula l'ús d'aquests productes.

Aquesta actuació s'està fent a uns 500 arbres d'Almenar i està previst que acabi el mes de setembre. Gràcies a aquest control biològic de plagues, els tècnics d'OpenNatur apunten que s'està contribuint a la conservació i restauració de la biodiversitat.
Marc Tàsies (Lleida TV)