Almenar adquireix terrenys per construir un nou CAP

18/11/2019

L'actual és "vell i precari" i el municipi ocupa sòl per a un altre | Salut preveu licitar l'obra el 2020, segons el consistori

Almenar ha donat el primer pas per construir un nou centre d'atenció primària (CAP) a la localitat. L'actual equipament és "vell" i "precari" i "la gent es queixava que estava en males condicions", segons ha explicat l'alcaldessa Teresa Malla. Per aquesta raó, l'ajuntament treballa "des de fa dos anys" per tenir-ne un de nou. Amb aquesta finalitat, el ple va aprovar a començaments d'octubre ocupar una ficna de més de 1.300 metres quadrats propera a la carretera N-230. Es tracta de sól que la planificació urbanística reserva per a equipaments públics, en una zona encara per desenvolupar urbanísticament. 

Malla va apuntar que una vegada l'acord del ple sigui ferm i acabi el termini de dos mesos d'exposició pública, el consistori inscriurà aquests terrenys al Registre de la Propietat. Aquest és el pas previ a la cessió de la parcel·la a la Generalitat, que haurà de construir el nou centre sanitari. La primera edil va apuntar que Salut s'ha compromès a construir aquest equipament i va assegurar que la previsió és treure a concurs les obres el 2020. El projecte preveu edificar el CAP al carrer Horta, a l'encreuament amb el carrer Pompeu Fabra. 

FOTO- Imatge de l'exterior de l'actual CAP d'Almenar
X. R. / M. M.