Almacelles encapçala novament l'oferta de Benvinguts a Pagès, al Segrià

31/05/2019

Enguany, se celebra la quarta edició del programa “Benvinguts a Pagès”, una iniciativa conjunta del Departament d’Agricultura, Pesca i Alimentació de la Generalitat, l’Agència Catalana de Turisme i la Fundació Alícia. En la seva quarta edició ja s’ha fet un lloc a l’agenda de famílies i foodies. Esdevé un magnífic aparador pels productes del territori i de temporada perquè els visitants tenen l’oportunitat d’adquirir-los directament als productors i pagesos.  També de tastar-los als restaurants que aquell cap de setmana ofereixen el menú Benvinguts a Pagès elaborat amb productes de proximitat de cada comarca. Aquesta iniciativa pretèn redescobrir l’origen de tot allò que mengem i conéixer de prop les persones que produeixen els aliments de proximitat que ens arriben a taula.

Així, l’1 i 2 de juny, pagesos i pageses de tota Catalunya obriran les portes de les seves explotacions per ensenyar-nos ramats, horts, obradors, camps, etc. No cal dir que la millor manera de conèixer, degustar i comprar els productes de la nostra terra, en el seu lloc d’origen i directament de la mà dels seus productors és visitant algunes de les explotacions adherides a aquest programa i que es troben per tota Catalunya. A més, s’acompanya de paquets gastronòmics i culturals per fer més rodona l’escapada.

Pel que fa a Almacelles és un dels municipis adherits amb major nombre d’explotacions de la comarca (5), a més de dos restaurants que ofereixen plats amb els productes de les explotacions visitables. Tot atractiu atansar-se a Almacelles i comprovar in situ la varietat i la qualitat dels seus productes.

Les explotacions adherides al programa “Benvinguts a Pagès” d’Almacelles són:

.- Cal Quitèria (elaboració de formatges artesans de llet de cabra)

.- Carn Sargaire (elaboració de productes càrnics)

.- Prunus cireres i prunes (producció de cireres i prunes)

.- Cervesa Lo Vilot (producció de cervesa artesana)

.- Planta ornamental i jardineria Arrullat (floricultura)

.- Zero39 Gastrobar (restaurant on es poden degustar els productes adherits al programa)

.- Restaurant Mas Gabriel (restaurant on es poden degustar els productes adherits al programa)

InfoLleida