Alcarràs posa en valor els camps florits del terme amb dues rutes turístiques i un concurs de fotografia a Instagram

28/02/2020

Les sortides s’han programat pels propers 7 i 14 de març i les places són limitades. Per participar al concurs, només cal emprar el hashtag #AlcarràsFlorit20

L’Ajuntament d’Alcarràs torna de nou a posar en valor l’atractiu turístic dels camps florits de fruiters del terme amb un programa d’activitats, l’Alcarràs Florit, que ha esdevingut per dret propi un clàssic dins el ventall d’activitats que, des dels diferents pobles del Segrià, es plantegen cada primavera i que, enguany, inclou dues rutes turístiques programades pels propers 7 i 14 de març.

Les places, com sempre, són limitades i les inscripcions ja estan obertes a https://www.inscripcions.cat/alcarrasflorit2020/ a un preu de 10 euros, el pagament dels quals dona dret a participar a l’excursió que, cadascuna de les dues jornades durant les quals el programa es desenvolupa enguany, tindrà inici a la plaça del costat del Camp de Futbol. Des d’allà, i en autocar, les persones participants, viatjaran fins al Pla de l’Alzina, on conservem l’alzina centenària que és símbol de la vila i, a partir de les 10.00 hores, podran gaudir d’un complet esmorzar i de les explicacions que oferiran els tècnics del Departament Agronòmic de Fruits de Ponent per desvetllar davant dels profans la màgia de la floració. Per finalitzar, i a partir de les 12.00 hores, els participants gaudiran d’un tast de productes locals a l’Agrobotiga de Fruits de Ponent. Si algú es vol quedar a dinar, pot demanar informació sobre l’oferta gastronòmica del municipi a [email protected].

Concurs a Instagram

També durant aquest mes de març, i en concret fins el proper dia 16, els aficionats a la fotografia usuaris de la xarxa Instagram poden participar al concurs Alcarràs Florit, que enguany arriba a la seva 7ena edició. Per participar, només cal penjar fotografies realitzades amb mòbil a la xarxa Instagram, identificar-les amb el hashtag #AlcarràsFlorit20 i enviar-les també a l’adreça de correu electrònic [email protected]. Enguany, es reserva un detall per tots els participants i dos premis, un de 150 EUR per la millor instantània i un altre de 80 EUR per la considerada segona millor fotografia.

“El paisatge és una part importantíssima del nostre patrimoni i els paisatges d’efímers camps florits que ens regalen cada any els nostres pagesos són potser una de les parts més atractives d’aquest patrimoni. Enguany, hem programat aquest seguit d’activitats, però estem amatents a totes les iniciatives que es desenvolupen amb el paisatge agrari com a protagonista i, també, estem analitzant els Plans de Foment del Turisme que, enguany, ha activat el Departament d’Empresa i Coneixement i que inclouen ajuts pels municipis dotats amb un total de 10 milions d’euros”, explica la regidora de Patrimoni de l’Ajuntament d’Alcarràs, Dolors Gòdia.

 

Infolleida