Alcaldes del Segrià temen que la pedregada d'ahir agreugi la crisi dels treballadors temporers

17/06/2020

Molts es poden quedar sense feina, augmentant les borses de marginalitat a Lleida ciutat.

Alcaldes del Segrià han expressat la seva preocupació per les conseqüències de la pedregada d'ahir dimarts al vespre, no només pel que fa al patac econòmic pels pagesos productors de fruita, que hauran d'estar al que digui Agroseguro, sinó respecte dels treballadors temporers, en una campanya on s'han barrejat acusacions de racisme i la pandèmia del coronavirus, que ha obligat a actuacions i inversions extraordinàries. Alguns d'aquests alcaldes han dir a ElSegriàTV que la pedregada d'ahir, que ha malmés entre el 60 i el 100% de la fruita que s'havia de començar a collir a moltes poblacions del Baix Segre, afectant més de 9.000 hectàrees, farà que molts treballadors temporers es quedin sense feina, amb el perill que les borses de marginalitat augmentin, sobretot a la ciutat de Lleida. "Si fins ara ja ha estat complicada la gestió d'aquest conflicte, amb acusacions de racisme pel mig posant Lleida al peu dels cavalls a mig Espanya, no vull pensar què pot passar a partir d'ara, quan centenars d'aquests nois es quedaran sense feina", diu un d'aquests alcaldes del Segrià.

La pedregada que va caure ahir entre dos i tres quarts de vuit del vespre va causar danys danys a la fruita d'Aitona, Soses, Alcarràs, Torres de Segre i altres poblacions com Gimenells. La pedra també va afectar camps de cereals.

El president d'Asaja a Lleida, Pere Roqué, ha lamentat que la pedregada ha arribat en un any que havia de ser "el de la recuperació del sector", després que en la campanya del 2019 hi haguessin pèrdues de 65 milions d'euros, segons els càlculs del sindicat.També ha recordat que aquest any ha calgut fer front a despeses extraordinàries pe adaptar la campanya a les exigències derivades de la pandèmia del coronavirus, per la qual cosa ha donat per fet que les compensacions de les assegurances no cobriran el que s'ha invertit.
Infolleida