Aitona ja és el segon municipi del Segrià amb un índex més elevat de recollida selectiva

17/07/2019

Durant el primer any de vigència del nou servei d’àrees completes de contenidors s’ha reduït dràsticament la generació de la fracció de resta al municipi

El Consell Comarcal del Segrià i UTE Reciclatge Segrià -empresa concessionària del servei de recollida de residus- han fet entrega a l’Ajuntament d’un informa d’avaluació del servei de recollida de residus al municipi d’Aitona. El document mostra la comparativa entre els anys 2017 i 2019 respecte la generació de residus; així com una gràfica amb els percentatges de recollida selectiva registrats al llarg del darrer any en 14 municipis de la comarca del Segrià; entre ells, Aitona.


Així, la xifra més significativa que es desprèn d’aquest informe és la consolidació del nou model de 24 noves àrees completes de contenidors -totes elles distribuïdes en diferents punts de la vila i amb els cinc contenidors (orgànica, envasos, paper i cartró, vidre i resta)- que va entrar en vigor l’estiu del 2018 i que al llarg d’aquest primer any de vigència a permès situar Aitona com el segon municipi del Segrià que va optar pel sistema d’illes de contenidors amb un índex més elevat de recollida selectiva: un 47,6%; només superat lleugerament per la població d’Alcanó.


En aquest sentit, amb la implantació del nou servei de recollida la generació de recollida selectiva ha augmentat en un 32,7% respecte l’any 2017. Mentrestant, del 47,6% que
representa actualment la recollida selectiva, un 24,2% correspon a la fracció orgànica; un 9% a la fracció de paper; un 8,7% la d’envasos; i un 5,7% la de vidre.


Finalment, també s’ha experimentat una reducció dràstica en la generació de residus, que ha passat de les 905,32 tones l’any 2017, a les 242,50 tones l’any 2019.


Rosa Pujol, alcaldessa d’Aitona, valora molt positivament les xifres assolides i posa èmfasi en la necessitat de “coresponsabilitzar a la ciutadania en l’objectiu compartit de combatre els abocaments il·legals de residus a la via pública i a la natura i millorar progressivament les dades de recollida selectiva al municipi”. Pujol, a més, afegeix que “ara a l’estiu, les restes de fruita i verdures incrementen exponencialment respecte la resta de l’any. Per això és important recordar la importància que té per al poble i per al medi ambient fer una correcta separació dels residus”
Infolleida