Aitona invertirà més de 350.000€ en diferents projectes de dinamització cultural i turística

11/10/2019

Entre les actuacions hi ha l’arranjament del nucli urbà, la recuperació de la fortalesa del Castell o la millora de l’accessibilitat i la mobilitat de les rutes de Fruiturisme.

Un dels principals eixos de treball de l’equip de govern de l’Ajuntament d’Aitona és apostar per un model turístic competitiu, innovador, sostenible, desestacionalitzat i de qualitat que garanteixi riquesa i ocupació al municipi. Una línia de treball que es traduirà al llarg dels propers mesos en l’execució de tres grans projectes estratègics que permetran millorar les actuals infraestructures turístiques del poble i impulsar-ne de noves.

Les citades actuacions són l’arranjament del nucli urbà del municipi; la recuperació dels accessos al Castell d’Aitona i la construcció d’un mirador a la fortalesa; i la millora de la mobilitat i de l’accessibilitat de les rutes de Fruiturisme, així com una actualització i ampliació dels canals de comunicació i informació existents vinculats al projecte, entre ells el web corporatiu o una nova App.

Tots tres projectes -presentats pel consistori en la convocatòria de subvencions per al desenvolupament de Plans de Foment Territorial del Turisme per a l’any 2019- suposaran una inversió total de 354.266€; dels quals, un 50% (177.173€) estaran subvencionats directament per la Generalitat de Catalunya a través dels ingressos generats per l’Impost sobre les estades en establiments turístics (IETT).

Rosa Pujol, alcaldessa d’Aitona, avança que “si bé a Aitona ja comptem amb projectes innovadors, pioners i de referència com Fruiturisme, que són any rere any un èxit organitzatiu i participatiu; és imprescindible com a Ajuntament seguir diversificant i ampliant la nostra oferta amb nous continguts de primer nivell i noves accions sobre el terreny que ajudin a dignificar, preservar i difondre els nostres principals actius patrimonials”.

La batlle aitonenca, a més, afegeix que “aquesta aposta passa, al mateix temps, per seguir estimulant l’impuls d’iniciatives de caire privat que complementin l’actual oferta turística del municipi i diversifiquin l’activitat econòmica d’Aitona i del conjunt de la comarca, com són els obradors, els apartaments de turisme rural o el futur Centre d’interpretació.

Infolleida