Aitona celebrarà aquest 2020 un Sant Antolí reduït i adaptat a la Covid-19

29/08/2020

L’Ajuntament fa una crida als veïns i veïnes a gaudir de la celebració amb responsabilitat i amb les màximes precaucions.

L’Ajuntament d’Aitona organitzarà aquest 2020 una Festa Major de Sant Antolí adaptada al context de la Covid-19 i a les noves mesures de seguretat i restriccions aprovades pel Govern de la Generalitat de Catalunya amb l’objectiu d’evitar el contagi i la propagació del coronavirus i garantir la seguretat i el benestar de tots els veïns i veïnes, coincidint amb la fi de les vacances i amb la represa imminent de l’activitat als centres educatius de tot el país.

La Festa Major de Sant Antolí d’enguany tindrà lloc en una única jornada: dimecres 2 de setembre, dia del patró. I inclourà únicament quatre activitats:

  • 10h: Repic de campanes anunciant l’inici de la Festa Major.
  • 11.30h: Missa solemne en honor a Sant Antolí a l'Església Parroquial de Sant Antolí. La celebració de la missa està subjecte a les limitacions d'aforament establertes per la Generalitat de Catalunya.
  • 13h: Vermut casolà de Festa Major. Durant els dies previs l’Ajuntament entregarà un lot de vermut a tots els domicilis on constin persones empadronades.
  • 22.30h: Espectacle de focs d’artifici en honor al patró d’Aitona, Sant Antolí, i fi de festa.

En aquest sentit, inicialment el programa també incloïa un espectacle infantil i un concert de Festa Major. A última hora, però, el consistori ha hagut de suspendre amb caràcter urgent i de forma preventiva aquestes propostes en compliment de les noves mesures i restriccions aprovades per la Generalitat de Catalunya; entre elles, la limitació de les reunions i trobades socials en l’àmbit públic i privat a un màxim de 10 persones.

Rosa Pujol, alcaldessa d’Aitona, anima els veïns i veïnes “a engalanar els balcons amb la senyera i a gaudir amb la màxima responsabilitat de la nostra Festa Major. Ens esperen uns dies crucials i ara més que mai hem d’extremar les precaucions i rebaixar al màxim la nostra vida social”.

Infolleida