380 ha de fruita perjudicades a Ponent per l'última pedregada

20/08/2018

La del passat divendres és ja l'onzena pedregada que cau a les terres de Lleida amb el que portem d'any

El Departament d'Agricultura de la Generalitat calcula danys de fins al 50% en la producció de la fruita de llavor a l'Horta de Lleida, a causa de la pedregada del passat divendres. Es preveu que hi hagin un total de 380 hectàrees perjudicades a Ponent, amb especial afectació als cultius de les partides de Grenyana, Llívia i La Plana. Alguns dels agricultors afectats apunten que els camps de pomeres són els més afectats amb pèrdues que podrien arribar al 75%.

Aquesta és ja l'onzena pedregada que cau a les terres de Lleida amb el que portem d'any. De fet, la companyia Agroseguro estima de forma provisional en més de 30 milions d'euros les indemnitzacions que haurà d'abonar per les pedregades produïdes fins al mes de juliol. Amb aquests diners els pagesos, diuen, que almenys poden cobrir els costos de producció.

La fruita de pinyol també s'ha vist afectada, en menor mesura, per la pedregada d'aquest cap de setmana. Agricultura preveu que hi haurien unes 20 hectàrees afectades amb danys de fins al 40%.
Marc Tàsies (Lleida TV)