“Vallmanya, el paradís perdut de Francesc Macià” arriba a Alcarràs 

25/11/2023

L’expresident de la Generalitat, Quim Torra, ha estat l’encarregat de presentar el llibre “Vallmanya, el paradís perdut de Francesc Macià”, una obra coral que aborda els episodis d’esplendor, violència i repressió que van tenir lloc a la casa així com el rocambolesc embolic polític que hi ha al voltant de la seva conservació. Segons Torra, és molt important seguir treballant i destacant en la urgència de la preservació d’aquest espai 

“Vallmanya, el paradís perdut de Francesc Macià”, aquest és el títol sota el què, Pagès Editors i en mode d’obra coral, fa un repàs als principals esdeveniments històrics que van tenir lloc a la casa pairal de la família del president Francesc Macià a Vallmanya, des del segle XIX fins l’actualitat. La presentació de l’obra, que s’ha dut a terme aquest dissabte, ha arribat en un moment clau de la política catalana. 

 

El llibre aporta dades i arguments sobre la importància de la Casa Vallmanya, una història plena de moments d’esplendor, d’episodis de violència i repressió i, finalment, un rocambolesc embolic polític que encara perdura. 

 

En els darrers anys, la Casa Vallmanya ha reaparegut amb força a causa de les mobilitzacions impulsades per la Iniciativa Popular que pretén salvar l’immoble principal.

Ariadna Sanchez Ber