Unes 200 persones se sumen a la 26a edició de l’Aplec de la Sardana d’Almacelles

05/06/2022

Ha anat a càrrec de la Cobla Maricel i de la Jovenívola d’Agramunt i també ha comptat amb un sopar popular

Unes 200 persones han celebrat aquest dissabte, 4 de juny, la XXVI edició de l’Aplec de la Sardana d’Almacelles, un esdeveniment que reuneix anualment el món sardanista del municipi i del territori de Lleida a les portes de l’estiu per oferir una jornada plena de cultura i tradició que també compta amb un sopar popular. En aquesta edició, les ballades de sardanes han anat a càrrec de la Cobla Maricel, provinent de Sitges, i de la Cobla Jovenívola d’Agramunt.

 

Els actes s’han iniciat amb una ballada de sardanes a la rambla de la Generalitat, en horari de tarda, en què les dues cobles participants han ofert un repertori amb una dotzena de peces. A les 21 hores, la Sala Polivalent d’Almacelles ha estat l’escenari d’un sopar popular al qual han assistit al voltant de 200 persones, que han pogut degustar un plat combinat fred elaborat amb productes locals. Igualment, a les 23 hores, ha finalitzat la ballada amb una dotzena d’interpretacions més.

 

Un municipi que manté vives les tradicions

L’alcaldessa d’Almacelles, Vanesa Olivart, s’ha mostrat molt satisfeta de l’àmplia presència de públic que ha tingut la festa, unes dades que per a Olivart refermen la gran tradició sardanista que té el municipi, i com de compromeses estan les veïnes i els veïns amb el manteniment de les tradicions a la vila.

 

La jornada d’aquest dissabte a Almacelles ha anat a càrrec de l’Associació Amics de la Sardana d’Almacelles en col·laboració amb el consistori del municipi, la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida, la Coordinadora d'Aplecs de la Sardana de les Comarques Lleidatanes, la Confederació Sardanista de Catalunya i la Unió d'Aplecs Sardanistes de Catalunya, entre altres entitats implicades.

Infolleida