Últimes setmanes per participar al Premi de Relats Curts del Segrià

03/04/2023

El primer premi és de 650€ i el segon, de 250€, i les històries finalistes es publiquen en un llibre

El proper 20 d’abril acaba el termini per presentar textos per a la convocatòria del Premi de Relats Curts ‘Històries vives del Segrià’, a poc dies per a la Diada de Sant Jordi. El Consell Comarcal del Segrià se suma a la celebració de la diada per excel·lència de les lletres, amb la desena edició d’aquest premi literari que té per objectiu fomentar la llengua catalana i promocionar la comarca del Segrià a través de la narrativa.

El certamen, impulsat per l’àrea de Cultura del Consell amb el suport de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, premiarà amb 650 euros l’obra guanyadora i també hi haurà un accèssit de 250 euros. A més, les dues obres premiades, juntament amb d’altres de finalistes, es publicaran en el setè volum del llibre ‘Històries Vives del Segria’, de caràcter biennal.

Aquest any el certamen tornarà a comptar amb un jurat amb una gran i reconeguda experiència literària a Ponent, com són les escriptores lleidatanes Montse Sanjuan i Marta Alòs. També formaran part del jurat la cap de l’àrea de Cultura del Consell, Teresa Malla, un/a tècnic/a del Consorci de Normalització Lingüística i Josepa Sopeña, guanyadora del primer premi en la darrera edició.

Els relats participants han de ser inèdits, han d’estar escrits en llengua catalana i els ha de signar un únic autor o autora. La temàtica és lliure, però ha de situar l’acció o els personatges a la comarca del Segrià i incloure fets i esdeveniments versemblants. Per participar-hi, cal que els autors i autores siguin majors de 16 anys i residents a la Unió Europea.

Les obres s’han de presentar, de forma anònima, ja sigui de forma presencial, a la seu del Consell Comarcal del Segrià, o bé per correu postal certificat (carrer del Canyeret, 12, 25007 Lleida) o a través de la Seu Electrònica del Consell Comarcal del Segrià per instància general, seguint les indicacions.

Podeu trobar més informació i les bases de la convocatòria, a la pàgina web www.segria.cat.

Infolleida