Trobada-taller a Corbins al voltant del ‘Present i futur de l’associacionisme femení’

17/10/2021

Ha comptat amb una trentena de participants d’arreu de la comarca i diverses activitats.

La Sala Coliseum de Corbins ha estat l’escenari, aquest dissabte al matí, de la Trobada-taller ‘Present i futur de l'associacionisme femení’, en què han participat una trentena de dones de diverses associacions de dones del Segrià.

La benvinguda de la jornada, que s’ha organitzat a l’entorn de la commemoració del Dia de la Dona Rural, ha anat a càrrec del vicepresident del Consell i cap de l’àrea de Serveis Socials, Toni Bosch, la regidora d’Igualtat de l’Ajuntament de Corbins, Anaïs Camarasa, i la presidenta de l'Associació Adocor, Eva Pujol.

Bosch ha agraït la bona resposta de les dones i les entitats de la comarca a la trobada i les ha animat a “seguir treballant pel futur d’unes associacions que donen vida als pobles i que són una eina més de cohesió social.” Així, les ha encoratjat a “continuar reivindicant el paper de la dona en tots els àmbits, amb l’organització d’activitats transversals però amb una mirada femenina necessària.”

El programa ha inclòs la xarrada ‘Associacionisme i participació al món rural’, a càrrec de Cintia Guerrero, membre de l’Observatori del Tercer Sector, i el taller participatiu ‘Feminismes i transformació social’, amb l’empresa Genera, en què s’han tractat tractar alguns dels principals reptes de les associacions de dones, com ara el relleu generacional, el finançament, eines per afavorir la dinamització i la participació, etc.

En acabar el taller, s’ha ofert el vermut-espectacle ‘La boca descosida’, de la rapsoda Alba Mascarella. A més, durant tota la jornada s’ha pogut visitar l’exposició ‘Veïnes, ciutadanes’, cedida per l’Institut Català de les Dones.

La sessió ha estat organitzada pel SIAD-Servei d'Informació i Atenció a les Dones del Consell Comarcal del Segrià i l’ADOCOR (Associació de Dones de Corbins), amb la col·laboració de l'Institut Català de les Dones i l'Ajuntament de Corbins.

Consell Comarcal del Segrià