Torrefarrera Jove, nova marca per a totes les accions de la Regidoria de Joventut

20/01/2020

Totes les activitats i accions que organitza la Regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Torrefarrera s’engloben ara en la nova marca Torrefarrera Jove, que aglutina tant les accions realitzades des de l’espai municipal Cal Jove, adreçat a un públic més adolescent, com la resta d’iniciatives enfocades a un públic jove però més adult, amb unes necessitats i inquietuds diferents.

 

Aquest cap de setmana, dins la Festa de Sant Sebastià, s’ha estrenat la nova marca Torrefarrera Jove amb un punt d’informació i venda de gots reutilitzables instal·lat durant el concert de Koers que es va celebrar el passat divendres.

 

Per aquest 2020, des de Torrefarrera Jove, a més de les accions que es venen organitzant, es vol incidir en la formació i l’ocupació dels joves que ni estudien ni treballen. I de cara al futur, s’està estudiant habilitar un local per als joves, per als caps de setmana.

 

 

Balanç d’activitat de la Regidoria de Joventut durant el 2019

 

El passat 2019, des de la Regidoria de Joventut es van realitzar 21 activitats educatives, de promoció de la salut, la cohesió, la participació i l’ocupació, adreçades de forma directa o indirecta als joves i les seves famílies.

 

Com a novetat, durant el 2019 la Regidoria de Joventut ha treballat conjuntament amb l’Institut Joan Solà i l’AMPA per organitzar el cicle “Formació per a famílies” i tractar els temes que més preocupen en aquesta etapa. Es va iniciar la col·laboració amb tres xerrades sobre “Joves i xarxes socials: avantatges, riscos i aspectes legals”, amb una participació total aproximada de 80 persones i s’ha finalitzat l’any amb la xerrada “Sexualitats: Des de quan?”, a càrrec de l’Associació Antisida de Lleida, que va aplegar unes 50 persones, i que estava inclosa en la programació de les X Jornades de Salut.

 

Des de Cal Jove, l’espai per al jovent de Torrefarrera, es continua promovent la implicació dels joves amb la comunitat, amb l’organització d’activitats com el 3r Túnel del Terror, per on van passar 205 persones, o la 1a Gran Gimcana de Torrefarrera, amb una participació de 62 persones de totes les edats.

 

Durant el juliol, Cal Jove va posar en marxa, per 4t any consecutiu, l’Estiu Jove, amb la participació d’uns 20 joves que van realitzar activitats com busseig, escalada, gimcanes, jocs exteriors i de taula, esports, tallers de cuina, taller de ràdio, piscina, entre altres.

 

Aquestes activitats se sumen a la programació que duu a terme Cal Jove durant el curs escolar, amb activitats dirigides i un espai d’oci i lleure durant la setmana. A partir de l’octubre s’han iniciat dues noves activitats: “Tardes de Sofà”, on el jovent proposa activitat i tema, i CAU, des d’on es realitzen les diferents activitats per treballar els valors, a través del lleure i la participació activa dins el municipi.

 

Un altre dels pilars de la Regidoria de Joventut és la formació, per això, bianualment s’organitzen cursos de formació en el lleure, preparació per a l’ACTIC i moltes activitats formatives més realitzades des del CEI Torrefarrera, que pretenen acompanyar el jovent en l’inici de la seva vida laboral.

Infolleida