Torrefarrera incrementa per primera vegada en 8 anys l’IBI per augmentar la plantilla de vigilants

08/11/2019

El Ple de l’Ajuntament de Torrefarrera celebrat el passat dimecres, 6 de novembre, va aprovar la modificació de les ordenances fiscals amb un increment, per primera vegada en 8 anys, de l’Impost sobre Béns Immobles (IBI) per augmentar la plantilla de vigilants municipals. En concret s’incrementa un 1,4%, passant la quota del 0,47% al 0,484% sobre la base liquidable del valor cadastral de l’immoble. 

 

L’alcalde, Jordi Latorre, justifica la necessitat de fer aquest increment, ja que “el creixement del poble ha suposat l’obertura de nous serveis i l’ampliació d’altres, sense repercutir-ho als ciutadans, però ara ja no és possible”“La necessitat d’incorporar un nou vigilant a la plantilla per millorar la seguretat i el civisme obliga a fer aquest lleu increment”, explica Latorre.

 

En el mateix Ple municipal es va modificar també l’ordenança d’escombraries, amb un increment d’un 6% per compensar la pujada del cànon de residus de la Generalitat. Tot i aquest increment, l’Ajuntament haurà de suportar un dèficit de 21.000 euros anuals.

 

Pel que fa a l’ordenança del mercat municipal, en el Ple de dimecres es va aprovar la bonificació del 5% per a aquells paradistes que domiciliïn el pagament de la taxa de parada de mercat.

Infolleida