Torrefarrera i el món del futbol fan homenatge a Antoni Palau

11/05/2019

Aquest divendres ha tingut lloc a Torrefarrera l’homenatge a Antoni Palau, un dels jugadors de futbol més representatius de la UE Lleida de la dècada dels 80 i 90, i fill de Torrefarrera, que ens va deixar al juny de 2017. En l’acte s’ha fet el canvi de nom del Complex Esportiu del Segrià pel de Complex Esportiu Antoni Palau, decisió compartida amb la Federació Catalana de Futbol, que té la seva seu esportiva a Torrefarrera, i recolzada per la unanimitat del Ple de l’Ajuntament el passat 21 de març.

En l'acte, la seva filla Laura Palau ha llegit unes paraules, així com el president del Lleida Esportiu, Albert Esteve, el delegat de la Federació Catalana de Futbol a Lleida, Jordi Terés, i l'alcalde de Torrefarrera, Jordi Latorre, han lloat la figura de Palau.

La jornada s’ha completat amb un Triangular entre els Veterans del Barça, Veterans del Lleida Esportiu i Veterans del Torrefarrera. Per aquest homenatge a Antoni Palau, s’han donat cita a Torrefarrera exfutbolistes d’elit com Julio Salinas, Jesús Angoy, Jon Andoni Goikoetxea, Fran González, Thomas Christiansen, Óscar Arpón, Santi Ezquerro, entre altres.

Antoni Palau i Vila (Torrefarrera, 4 de setembre de 1963 - 27 de juny de 2017) va ser un dels jugadors més representatius de la UE Lleida de la dècada dels 80 i dels 90, i una de les peces clau de l'equip lleidatà a l'hora d'ascendir primer a Segona Divisió i posteriorment, a la màxima categoria, amb Mané. Palau ha estat el jugador que més vegades ha vestit la samarreta del club en les 15 temporades que va estar-s'hi.

Durant la seva trajectòria esportiva, Palau va portar el nom de Torrefarrera per tot el futbol estatal, coneixent-lo com "lo tractor de Torrefarrera". El seu lligam amb el municipi el va portar a muntar la primera escola de futbol de Torrefarrera, formant a molts nens de la localitat. Amb motiu de la construcció del Complex Esportiu, l'Ajuntament li va encarregar la redacció del projecte de l'edifici dels vestidors i oficines.

InfoLleida