Torrefarrera endega la 3a edició dels Pressupostos Participatius

03/10/2019

Una vintena de nois i noies de 12 a 21 anys van assistir ahir a la sessió participativa d’inici del procés

Ahir dimecres, 2 d’octubre a la tarda, va tenir lloc a la Sala Social de l’Ajuntament de Torrefarrera la sessió participativa d’inici del procés de la 3a edició dels Pressupostos Participatius, adreçada a joves de 12 a 21 anys i coordinada amb Cal Jove. Van assistir a l’acte l’alcalde, Jordi Latorre, la segona tinent d’alcalde i Regidora d’Obres, Via Pública i Serveis Generals, Montse Ribé, i la Regidora de Civisme, Comerç i Turisme, Ester Roig.

 

Els Pressupostos Participatius de Torrefarrera tenen com a objectiu acostar el pressupost municipal a la població, de manera que siguin els propis torrefarrerins i torrefarrerines els que decideixin en què invertir 55.000 euros del pressupost d’inversions municipal.

 

La sessió d’ahir tenia l’objectiu de donar a conèixer el procés entre el jovent i que aquests poguessin oferir les primeres propostes. A través d’una dinàmica de grup, els joves van poder expressar com volen que sigui Torrefarrera en el futur i com no volen que sigui. D’aquestes idees, i gràcies a la participació activa d’una vintena d’assistents, es van donar les primeres propostes concretes d’inversió.

 

Els pressupostos participatius permeten acostar el pressupost municipal i, en definitiva, la gestió municipal a la ciutadania. A més, faciliten que la població pugui debatre i decidir sobre el model de poble que vol i les actuacions necessàries al municipi, tot fomentant i potenciant la cultura de la participació ciutadana en la gestió municipal.

 

Les fases del procés

 

Després d’aquesta primera sessió, del 14 al 27 d’octubre, s’obrirà la fase de propostes, on els veïns i veïnes empadronats a la localitat i majors de 16 anys podran fer arribar les propostes d’inversió a l’Ajuntament a través d’una butlleta de proposta o de l’aplicatiu online que es posarà en marxa per al procés participatiu. Els tècnics municipals, entre el 15 i el 29 de novembre, analitzaran les propostes.

 

Com a novetat d’enguany, el 9 de desembre tindrà lloc una sessió participativa de debat de les propostes seleccionades, adreçada a la ciutadania. Finalment, del 20 al 26 de gener es realitzarà la votació popular. Els resultats es presentaran durant el mes de febrer de 2020 on es coneixerà la proposta guanyadora.

Infolleida