Torrefarrera endega demà la 3a edició dels Pressupostos Participatius amb una sessió adreçada als joves

01/10/2019

Els veïns i veïnes de la localitat podran decidir en què s'inverteixen 55.000 euros del pressupost d'inversions municipal

L'Ajuntament de Torrefarrera posa en marxa la 3a edició dels Pressupostos Participatius perquè els veïns i veïnes empadronats a la localitat majors de 16 anys puguin decidir a què es destinaran 55.000 euros del pressupost municipal d'inversions de l'any 2019.

 

Demà dimecres, 2 d’octubre a les 19.00 hores, tindrà lloc a la Sala Social de l’Ajuntament de Torrefarrera la sessió participativa d’inici de procés adreçada a joves de 12 a 21 anys, amb la coordinació de Cal Jove. Els joves seran els primers a conèixer les particularitats del procés d'enguany i, a través d’una dinàmica de grup, podran fer les primeres propostes.

 

Els pressupostos participatius permeten acostar el pressupost municipal i, en definitiva, la gestió municipal a la ciutadania. A més, faciliten que la població pugui debatre i decidir sobre el model de poble que vol i les actuacions necessàries al municipi, tot fomentant i potenciant la cultura de la participació ciutadana en la gestió municipal.

 

Del 14 al 27 d’octubre, s'obrirà la fase de propostes, on els torrefarrerins i torrefarrerines podran fer arribar la seva proposta d'inversió a l'Ajuntament, mitjançant una butlleta de proposta o a través de l'aplicatiu online que es posarà en marxa per al procés participatiu. Un cop rebudes totes les propostes, del 15 al 29 de novembre, els tècnics municipals les analitzaran per validar la seva viabilitat. 

 

Com a novetat d’enguany, el 9 de desembre tindrà lloc una sessió participativa de debat de les propostes seleccionades, adreçada a la ciutadania. I del 20 al 26 de gener tindrà lloc la votació popular. Durant el febrer de 2020 està previst que es presentin els resultats de la votació i es conegui la proposta guanyadora.

Infolleida